Afbeelding
Foto: Suzanne Blanchard

Tien vragen aan... Joke Bart

Algemeen 10 vragen aan...

1. Waar ben je geboren en getogen?
Mijn geboortedorp is Winkel. Na de havo ging ik voor een highschooljaar naar Canada. Toen ik terugkwam heb ik nog twee jaar thuis gewoond om het VWO te doen, daarna ben ik gaan studeren in Leiden en Utrecht. Met uitstapjes naar Parijs, Barcelona, Valladolid en Mexico-stad. Dat heeft me wel gevormd. Heiloo is sinds 2005 de stabiele basis voor mij, Inez en Ruben.

2. Wat wilde je worden als kind?
Als kind schreef ik een keer een opstel: "Ik als… tolk". En daar zat ik niet ver naast. Na mijn studie Talen en culturen van Latijns Amerika ben ik als communicatieadviseur gaan werken. Ook dan ben je continue bezig met het overbrengen van verhalen en kennis aan een ander. Hoe spreek je de ander aan? Hoe vertaal je complexe zaken naar een begrijpelijk verhaal?

3. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
Ik zou willen dat de partijen in Heiloo vaker de handen ineensloegen en geen genoegen namen met een besluit dat genomen wordt met 1 zetel verschil. Dat is een meerderheid, maar bij thema's die heel Heiloo raken vind ik dat niet echt overtuigend. Stijg boven jezelf uit en presenteer een plan dat echt gedragen wordt.

4. Wat is jouw 'guilty pleasure'?
Met mijn lieve vrienden, de Borrelduiven, roekeloos lachen en huilen.

6. Wat is jouw belangrijkste eigenschap?
Ik geef niet snel op.

7. Wat betekent geld voor jou?
Geld is een noodzakelijk kwaad.

8. Wat zoek je op reis?
Zien hoe mensen in andere culturen leven. Reizen relativeert enorm. In het buitenland realiseer ik me dat iedere cultuur zijn eigen waarden en gewoontes heeft en die hoog in het vaandel hebben. Terwijl over hetzelfde onderwerp in Nederland dan totaal andere ideeën leven. Het mooie is dat ik overal altijd weer leuke mensen tegenkom.

9. Van welke kleine dingen word je blij?
Ik kan heel erg genieten van een goede voorstelling, zoals het Jaar van de Kreeft van Hugo Claus van Toneelgroep Amsterdam.

10. Wie zou je voor een dag willen zijn?
Voor 1 dag zou ik Fred Dellemijn willen zijn, zodat ik invloed kon uitoefenen op de bouwprojecten in Heiloo. Dan zou ik de plannen aanpassen en zorgen voor meer woningen voor alleenstaanden, jong en oud, en groener bouwen. En creatieve ideeën een kans geven, zoals nu voorgesteld is om jongerenwoningen te bouwen bij de 2e sporthal.

De persoonlijke vraag van Rob van 't Woud: "Je hebt je indertijd ingezet voorbehoud van het Baafje. Zijn er nu nieuwe of andere zaken waarvoor je je graag wil hard maken in Heiloo?
Ik denk dat ik je vraag al heb beantwoord Rob. Het Baafje laat ik natuurlijk nooit helemaal los, maar ik heb wel weer meer tijd voor andere dingen. Ik ben betrokken bij de ontwikkelingen bij de Witte Kerk, dat is ontzettend leuk. En de leefbaarheid van Heiloo, woningen, vervoer, groen, houdt altijd mijn aandacht.

Ik geef de tien vragen door aan Martijn de Visser. Mijn vraag aan Martijn is:
"Ik maak me druk om huisvesting voor jongeren in Heiloo. Maar ben jij daar ook mee bezig? Hoe zie jij jouw toekomst?"

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant