Open ateliers tijdens Landelijk Atelierweekend

REGIO - Tijdens de Nationale Kunstweek vindt op 16 en 17 november het Landelijk Atelierweekend plaats. Honderden beeldend kunstenaars in heel Nederland openen hun deuren voor het publiek, waardoor belangstellenden een uniek kijkje achter de schermen krijgen bij het creëren van kunstwerken. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties. Ook in onze regio.

Atelierroutes en open atelierdagen worden vaak lokaal georganiseerd, maar dit evenement is landelijk. Tijdens dit weekend zijn in heel Nederland honderden ateliers te bezoeken. Bijna alle disciplines zijn vertegenwoordigd: schilders, beeldhouwers, keramisten, glasblazers, installatie bouwers, fotografen, textiel kunstenaars en nog veel meer.

Kunstliefhebbers vinden op Landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn, evenals meer informatie over de extra activiteiten die worden georganiseerd. Dit evenement wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Stichting Kunstweek en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland. 

Ook de Egmondse kunstenaar Katinka Krijgsman stelt haar atelier open om belangstellenden de gelegenheid te geven een blik te werpen op hoe ze dagelijks werkt. Krijgsman is o.a. bekend om haar handgemaakte Delfts blauwe XL-borden met een knipoog naar het verleden. Haar atelier is te vinden aan de Nieuwe Egmonderstraatweg 2 in Egmond aan den Hoef, dat op 16 en 17 november geopend is van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten