Grafiek van Ankie Postma.
Grafiek van Ankie Postma. (Foto: aangeleverd)

De kunst vlakbij in Egmond aan den Hoef

EGMOND AAN DEN HOEF - Galerie De Kapberg sluit met de tentoonstelling 'De kunst vlakbij' een succesvol jaar af. Er waren veel bezoekers en er werd kunst gekocht. Tijdens deze expositie zijn er opnieuw prachtige dingen te zien.

Annemieke van Kollenburg
Haar beelden gaan over vorm, balans, geometrie en licht. Ze zoekt naar evenwicht, de balans binnen de vorm. De klei waarmee ze werkt wordt soms aangevuld met ander materiaal. De huid van het beeld is glad of ruw. De lichtbron is leidend. Architectuur is een grote inspiratiebron. De kleuren zijn bijzonder.

Ankie Postma
Haar grafische werk is uitgevoerd in de hoogdruktechniek, de schilderijen zijn gemaakt op doek en kleine paneeltjes. Kenmerkend zijn eenvoudige, krachtige vormen en ingetogen kleurgebruik. Thema's worden deels ontleend aan de werkelijkheid, maar er is geen sprake van puur realisme. Daarnaast toont zij geometrisch-abstract werk, waarin vorm en kleur centraal staan.

Anneke van der Mandele
Van haar zien we etsen. Het boeiendste van het maken van grafiek blijft voor haar het experimenteren met de etsplaat. Een toevallig krasje of oneffenheid in de plaat kan aanleiding zijn tot een 'verhaal'. Het zijn etsen met kleur, lijnen die voor een mooie compositie zorgen. De afbeeldingen zijn niet altijd figuratief.

Carla Budding
Zij laat ons tekeningen zien die zijn gemaakt met Oost-Indische inkt, ballpoint of potlood. Soms is het een aquarel maar niet in de traditionele zin. Carla zoekt contrasten, die ontstaan door laag over laag te schilderen. Tekenen is een soort dansen over het papier. De hoogste graad van helderheid zoeken in een kleur, en deze tegen een schaduwvlak zetten in de donkerste toon: de schaduw moet ruimtelijkheid blijven suggereren.

Opening
Deze tentoonstelling is te zien van 8 november tot en met 8 december op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 10 november om 15.00 uur. Wie meer wil zien van de galerie: www. galeriedekapberg.nl

Meer berichten