Hij kijkt er alvast naar uit.
Hij kijkt er alvast naar uit. (Foto: Nico Snel)

Bijna weer Kerkeveiling in Limmen!

LIMMEN - De Corneliuskerk in Limmen is na de desastreuze brand van 3 mei 2018 voortdurend in de belangstelling geweest. Als alles volgens plan verloopt, kan de herinwijding plaatsvinden met Pasen 2020.

Aan de buitenzijde van de kerk is bijna niets meer te zien van bouwactiviteiten. Binnen moet nog veel gebeuren, o.a. vloerverwarming, nieuwe vloeren, nieuwe interieuronderdelen, verlichting, geluid, inrichting liturgisch centrum, bouw ontmoetingscentrum etc. Er wordt hard gewerkt en de vele vrijwilligers staan al maanden in de startblokken om, zodra de kerk weer open is, allemaal weer aan de slag te gaan.

Veiling
Het is al meer dan 85 jaar traditie; de veiling t.b.v. Kerk en Jeugd, want er gaat jaarlijks een substantieel bedrag van de opbrengst naar de jeugdafdelingen van verenigingen in Limmen. Dat de inwoners van Limmen en daarbuiten de kerk een warm hart toedragen, blijkt niet alleen uit de geschonken artikelen, maar ook uit de kooplust. Inmiddels is de veilingcatalogus, die ca. 345 kavels telt, huis-aan-huis verspreid in Limmen. Het bekende Limmer veilingteam zal met verve alle goederen aan de man/vrouw weten te brengen. Sommige kavels worden met zgn. keur verkocht. Dat wil zeggen dat als je één kavel koopt, je het recht hebt er nog een aantal bij te kopen voor dezelfde prijs.

Diversiteit
Het aanbod kavels is zeer gevarieerd: een culinaire verrassing op een unieke locatie, een dag zeilen, footgolf en golf om de Corneliusbokaal in Winkel, dinerbonnen bij gerenommeerde restaurants, brunches in de hernieuwde kerk, theaterbonnen voor muziek of toneel, heerlijke kazen, paling en nog veel meer. Na elke 25 kavels is er een loterij met mooie prijzen.

Locatie
Vrijdag 8 november bij de 'Heeren van Limmen' (recht tegenover de kerk aan de Dusseldorperweg). Zaal open 19.00 uur, aanvang veiling 19.30 uur. De toegang is gratis, catalogi aanwezig in de zaal. Iedereen is van harte welkom. Limmen op zijn best!

Meer berichten