V.l.n.r.: pleegouder Wendy Stet, wethouder Elly Beens en pleegzorgbegeleider Jorien Mondt.
V.l.n.r.: pleegouder Wendy Stet, wethouder Elly Beens en pleegzorgbegeleider Jorien Mondt. Foto: www.heiloo.nl

Bloemen voor pleegouder, Week van de Pleegzorg

Algemeen

HEILOO - De Week van de Pleegzorg werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd van 30 oktober tot en met 6 november. Met de jaarlijkse actieweek vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst.

Wethouder Elly Beens verraste woensdagochtend pleegouder Wendy Stet met een mooie bos bloemen. De wethouder was onder de indruk van het verhaal van Wendy over het pleegouderschap.

Eerste ervaringen
De eerste ervaringen van Wendy met opvang van pleegkinderen was zo'n 6 jaar geleden. Wendy: "Wegens het overlijden van hun moeder heb ik twee pleegkinderen een thuis geboden. Ze staan inmiddels op eigen benen en het gaat goed met ze. Nu bieden we een thuis aan een meisje van 11 jaar." Ze kan pleegzorg goed combineren met haar eigen bedrijf. Wendy: "Het werkt net als bij je eigen kinderen. Ze draaien gewoon mee in het gezin. Door er te zijn en te zijn wie je bent, breng je heel veel. Als er extra hulp nodig is, dan overleg ik met mijn pleegzorgbegeleider wat nodig is."

Ondersteuning vanuit de pleegzorgaanbieder
Ze worden vanuit de zorgaanbieder goed ondersteund. Afhankelijk van de vraag is het contact er meer of minder. Het is wel belangrijk dat het er is. De pleegzorgbegeleider probeert er echt samen met het pleeggezin te zijn voor de kinderen.

Ook (deeltijd) pleegouders worden?
Woont u in regio Alkmaar, Midden of Zuid Kennemerland en heeft u tijdens de weekenden een plekje vrij? Voor Job (14), Vince (12), Menno (9), Sonja (6) en Claire (4) en ook voor Finn (5) wordt een deeltijd pleeggezin gezocht om de ouders tijdelijk te ontlasten. Voor meer informatie over pleegzorg kunt u terecht op www.openjewereld.nu 

Afbeelding
Met het Veiligheidsbeleidsplan bouwt gemeente Heiloo aan een veilige samenleving Nieuws 1 uur geleden
Kom genieten van de prachtige collectie historische bloemen bij Hortus Bulborum.
Hortus Bulborum Limmen opent het nieuwe seizoen Nieuws 4 uur geleden
Wethouder Tromp helpt de kinderen bij het planten van een pruimenboom op het plein.
Pruimenboom geplant bij Kinderdagverblijf De Vogeltuin Nieuws 16 uur geleden

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant