Afbeelding

Tien vragen aan... Simone Ouwendijk

Human Interest 10 vragen aan...

1. Waar ben je geboren en getogen?
Mijn wieg stond in Slikkerveer. Vanaf mijn 3e jaar woon ik in Heiloo, een heel mooie plaats om op te groeien. En ik woon er nog steeds met veel plezier.

2. Van welke kleine dingen word je blij?
Dat zijn kleine dingen als vogelzang, de eerste sneeuwklokjes in mijn tuin, mooie luchten bij zonsopkomst en zonsondergang. Maar ik geniet ook van verfrissende wind langs mijn huid, muziek maken en muziek luisteren.

3. Hoe werk je mee aan een betere wereld?
Ik ben graag buiten. Het liefst ga ik op de fiets of lopen en laat ik de auto staan. Met zonnepanelen op mijn dak beperk ik het energieverbruik. Ook probeer ik zuinig om te gaan met bijvoorbeeld voedsel, bewust in te kopen en restjes te verwerken.

4. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
De uitputting van onze aarde, de 'wegwerpmaatschappij' , de schaarste die ontstaat en aan de andere kant de overschotten van vervuilend afval.

5. Wat is voor jou de mooiste plek van Heiloo?
De oude dorpskern van Heiloo was in mijn jeugd een heerlijke plaats. Die is in de loop van de jaren veranderd. Nu kies ik voor de natuur in en om mijn huis, het Heilooërbos, maar ook Het Baafje. Vooral kan ik van de prachtige luchten genieten bij zonsondergang.

6. Wat is voor jou geluk?
Geluk kan in kleine dingen zitten: samen genieten, een dankbare cliënt, maar ook als ik iets voor iemand kan betekenen.

7. Wat betekent geld voor jou?
Geld maakt niet gelukkig. Het is fijn en makkelijk als je geen geldproblemen hebt. Van mij mag de kloof tussen arm en rijk minder groot worden.

8. Wat is jouw passie?
Mijn werk is mijn passie, ik werk nog steeds met plezier. Voeding is zo belangrijk voor de mens. Mensen begeleiden bij voedingsproblemen en zien dat dit resultaat heeft, geeft mij voldoening.

9. Wat zoek je op reis?
Reizen betekent verandering van landschap en uit je vertrouwde ritme komen. Dat is verfrissend Je gaat op een andere manier kijken en leven. Je vertrouwde omgeving thuis zie je dan ook weer met andere ogen.

De persoonlijke vraag van Chris Groot: "Hoe combineer je toch al die dingen: een baan, vrijwilligerswerk, een bestuursfunctie en mantelzorg?"
Bij elkaar is het een weektaak vol. Mantelzorger ben ik langzamerhand geworden, en soms is dit met pieken gegaan. Ik ben blij dat ik in de buurt woon en makkelijk even langs kan gaan. Ja, dan blijft er minder tijd over voor de eigen ontspanning. Daarin moet je keuzes maken. Voor mij is het wel belangrijk om zo veel mogelijk met plezier te doen. De gekozen functies kosten natuurlijk ook energie, maar ik krijg er meestal ook energie van. Natuurlijk zijn het volle dagen en veel switchen tussen het een en het ander. En niet alles kan de volle aandacht hebben. Dan geniet ik nog meer van bijvoorbeeld de fietstocht en de kleine dingen.

Ik geef de tien vragen door aan Rob van 't Woud. Mijn vraag aan Rob is: "Je weet enorm veel van paddenstoelen en geeft dit ook door. Hoe is de interesse in paddenstoelen ontstaan en wat is jouw drijfveer hierbij?"

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant