Succesvol thema poëzie bij Elckerlyc

HEILOO - Sinds maandag 28 oktober staat alles op Elckerlyc in het thema van Poëzie. Naast de activiteiten in de verschillende klassen kreeg de school afgelopen woensdag bezoek van het bekende dichtersduo Hans en Monique Hagen. Zij hebben de kinderen kennis laten maken met gedichten waarbij het enerzijds gaat om de emoties die in poëzie gestopt kunnen worden, maar anderzijds ook om het plezier dat je kunt beleven aan het spelen met taal. Ook de ouders van de leerlingen waren bij deze lessen uitgenodigd omdat uit onderzoek blijkt dat kinderen waarbij thuis over boeken, taal of lezen gesproken wordt 5x meer kans hebben om zelf ook goede lezers te worden.

Om het belang van Poëzie te onderstrepen droeg Burgemeester Hans Romeijn ook een steentje bij door een gedicht te onthullen en voor te dragen dat de school al de hele week in haar greep hield. Elke dag was er iets anders te zien aan de muur in de grote zaal waarbij de kinderen zich steeds af vroegen waar dit nou toch over kon gaan. Het gedicht dat de burgemeester voordroeg is het gedicht: 'Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt' door Martijn van de Vendel en Martijn van der Linden. 

Komende vrijdag 8 november sluit de school het schoolthema af met een expositie en voordrachten van de gedichten die zij aan het maken zijn. Daarna werken zij weer aan thema's die de kinderen zelf inbrengen zoals dat normaalgesproken op Elckerlyc gaat.

Meer berichten