Foto: Henk van Bruggen

Landelijke Natuurwerkdag: Oosterbos

REGIO - Op zaterdag 2 november 2019 is de Nationale Natuurwerkdag. Heel Nederland zet zich in tijdens de Landelijke Natuurwerkdag voor het beschermen en behouden van natuur en landschap. Dit jaar is het thema biodiversiteit. De tweede activiteit in Heiloo vindt plaats in het Oosterbos.

Oosterbos
Tussen de snelweg A9 en de woonwijk Ypestein in Heiloo ligt een park van 18 ha groot, het Oosterbos genaamd, met elzen- en berkenbosjes. Het is voor het grootste deel een recreatiebos met landgoedachtige zichtlijnen en lanen, grazige delen en waterpartijen, maar heeft ook belangrijke natuurwaarden. Het park is aangelegd in 1997 en eigendom van de gemeente Heiloo. Onze Groenploeg beheert het park zo ecologisch mogelijk. Om de paar jaar worden bijvoorbeeld de knotwilgen geknot, delen worden gemaaid waarbij het hooi wordt afgevoerd. Dit bevordert de bloemrijkdom. Het gebied is dan ook rijk aan bloemen en daar komen weer veel insecten op af. Bijen, vlinders maar ook de bijzondere schorpioenvlieg. Eind juni staan de slootkanten vol met paars bloeiende kattenstaarten. Dat is ook de tijd dat de orchideeën bloeien.

Werkzaamheden
Op de natuurwerkdag gaan we hakhoutbomen afzetten en de takken verwerken in takkenrillen.

Meedoen?
Jaarlijks vindt de Nationale Natuurwerkdag plaats op de eerste zaterdag van november. Van 9.30 tot 15.30, 2 november 2019. Er is werk voor 12 volwassenen. We verzamelen bij Oosterboslaan 12, Heiloo. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider Erwin Schellinger (E.Schellinger@Landschapnoordholland.nl). Deelname is gratis. Meedoen? Meld je dan aan via deze link. Wilt u liever meehelpen aan de opknapbeurt van een ander gebied? Kijk dan voor meer informatie op www.natuurwerkdag.nl. 

Meer berichten