Afbeelding
Foto: aangeleverd

Tien vragen aan... Chris Groot

Algemeen 10 vragen aan...

1. Waar ben je geboren en getogen?
In Alkmaar geboren en opgegroeid in Heiloo aan de Kennemerstraatweg 73. Samen met mijn broers en zus en leuke buur kinderen spelen in het Heilooërbos . Ik heb een fijne jeugd gehad.

2. Wat is voor jou geluk?
Op Texel langs de vloedlijn lopen. Een stukje sentiment. 11 jaar hebben wij er gewoond en gewerkt in ons eerste eigen bedrijf.

3. Wat wilde je worden als kind?
Boer maar het is anders gelopen, als kind speelde ik vaak op de Boerderij bij de fam. Brouwer de Koning en mocht ik mee helpen met melken en de kalfjes voeren.

4. Wat zoek je op reis?
Mooie kusten en ander eten en drinken nieuwe smaken proberen en van elkaar genieten in mooie gesprekken en het landschap bewonderen

5. Hoe werk je mee aan een betere wereld?
Niet meer vliegen. De fietspakken als dat kan i.p.v. de auto. Minder vlees eten, korter douchen en een energie zuinige ketel aanschaffen.

6. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
Eenzaamheid.

7. Wat is voor jou de mooiste plek van Heiloo?
De Noorder Neg het uitzicht over de Egmondermeer met de Duinen op de achtergrond vaak een prachtige zonsondergang

8. Wat is jouw passie?
Mijn werk als ondernemer was mijn grootste passie samen met Marijke mijn vrouw, hebben we samen met een heel fijn team dames mogen werken in onze Livera winkels

9. Van welke kleine dingen word je blij?
Vorige week ben ik gevallen met mijn fiets uit gegleden over natte bladeren ik maakte een lelijke smak. Er stopten meteen twee auto's, drie jonge mensen kwamen er uit om mij weer op de been te helpen en te informeren of het weer ging. Nogmaals hartelijk bedankt voor jullie hulp en belangstelling. Dit is omzien naar elkaar.

10. De persoonlijke vraag van Roelie van Diest: "Wat bezielt een zakenman om iedere maand een 3 gangenmenu te koken voor ruim 40 mensen?"
Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem dat mij raakt, ongeveer een jaar gelden heb ik samen met enkele Rotaryleden van de club Alkmaar –Bergen mee geholpen bij het klaar maken van een maaltijd door de stichting Resto van Harte in Alkmaar. Daar heb ik gezien hoe samen eten mensen die elkaar niet kennen toch verbind en er voor zorgt dat mensen met elkaar in contact treden. Dus toen er een kok gevraagd werd voor Samen Kooken samen eten in de Ter Coulster kerk heb ik mij graag aangemeld. Elke keer geniet ik weer van het samen koken en samen eten.

Ik geef de tien vragen door aan Simone Ouwendijk.
Mijn vraag aan haar is: "Simone hoe combineer je toch al die dingen een Baan, Vrijwilligerswerk, een bestuursfunctie en mantelzorger?"

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant