Afbeelding
Foto: aangeleverd

Sandra en Boet organiseren vijfde feestdagenactie

Human Interest

HEILOO - Dit jaar organiseren Sandra Mulder en haar zoon Boet al voor de vijfde keer hun inmiddels bekende feestdagenactie. Rondom de feestdagen organiseren zij een grote actie, soms voor kinderen, soms voor eenzame ouderen die worden verblijd met cadeautjes en een bezoek van Sint en pieten of de kerstman. Sandra: "Het idee is ontstaan omdat ik onze zoon wilde leren dat je altijd iemand anders lichtpuntje kunt zijn. Die missie is geslaagd, want inmiddels begrijpt hij dat heel erg goed." Omdat dit het vijfde jaar is, willen Sandra en Boet het grootser aanpakken dan de jaren hiervoor.

Feestdagen zouden mooi en gezellig moeten zijn, maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook in een welvarend dorp als Heiloo zijn er gezinnen die het niet breed hebben en ieder dubbeltje moeten omdraaien en dus vaak 'nee' moeten verkopen aan hun kinderen. Uitstapjes of iets extra's op tafel tijdens de feestdagen zit er voor deze gezinnen niet in. Ook zijn er ouderen die vereenzamen. Omdat zij geen of nauwelijks (meer) familie hebben, hun vrienden en kennissen overleden zijn en/of iets gaan mankeren dat hen belemmert om ergens heen te gaan of mensen te ontvangen.

Sandra: "Omdat de ouderen vereenzamen organiseren we voor hen dit jaar een ontmoetingsmiddag, waar zij mensen kunnen ontmoeten die in hetzelfde schuitje zitten. Daarnaast willen we dit jaar niet alleen de kinderen, maar hele gezinnen blij maken." Het is een optimistisch plan, maar Sandra is ervan overtuigd dat het gaat lukken. "Durf te dromen en niet nadenken, maar gewoon doen!" Een groep trouwe vrijwilligers, familie en vrienden, dorpsgenoten en lokale ondernemers maken de actie ieder jaar weer mogelijk.

Hulp gezocht
Hoe kunt u helpen? Sandra en Boet zijn nog op zoek naar mensen die piet of Sint willen spelen en een dagdeel met hen meewillen. Ook worden er nog vrijwilligers gezocht om hen rond te rijden, en dus in het bezit zijn van een grote auto of bus. Ook lokale ondernemers worden om medewerking gevraagd, bijvoorbeeld om in hun winkel spullen te mogen inzamelen. Sandra werd al blij verrast door Café de Wit. Inmiddels is bekend dat daar op dinsdag 3 december een gezellige ontmoetings-/ sinterklaasmiddag voor eenzame ouderen wordt georganiseerd, waarbij Café de Wit de warme chocolademelk, thee, koffie en natuurlijk iets lekker sponsort. Ken je een eenzame oudere voor wie dit iets is? Of ben je muzikant en wil je deze middag nog verder opvrolijken met een optreden? Neem dan contact op met Sandra Mulder via sandramarco@live.nl.

Verder worden er nog sponsoren gezocht en mensen die de volgende dingen willen doneren:
Badschuim, zakdoeken, sokken en geurtjes, allen zowel voor dames als heren. Kaarsen die op een batterij werken (vanwege veiligheid), chocoladeletters, speculaasstaaf, banketstaaf of -letter, nieuw speelgoed voor jongens en meisjes, verzorgingsproducten voor kinderen (borstels, toilettasjes, haarelastiekjes en haargel), kerststukjes, kerstlichtjes (op batterij), tuinplantjes, inpakpapier, juten of plastic zakken. Ook kerstpakketten, gourmetschotels en sausjes zijn van harte welkom.

Nomineren
Inmiddels zijn de eerste spullen al opgehaald en toegezegd, maar de echte inzameling begint vanaf 4 november, zodat er nog voldoende tijd is om alles te kunnen inpakken en sorteren. Wilt u nog iemand voordragen voor een bezoek? Stuur dan een mail naar Sandra en Boet via sandramarco@live.nl en laat weten waarom u juist diegene wilt nomineren.

"Met uw hulp is alles mogelijk en met alle giften, groot of klein, zijn we ontzettend blij. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat je moet leven met het motto 'je kunt altijd iemands lichtpuntje zijn'," aldus Sandra.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant