Tim van Hekken (rechts) deze zomer in actie tijdens de voorbereiding op voetbalseizoen 2018-2019 op het strand in Egmond aan Zee. Foto: aangeleverd

HSV 1 voetbalt met meer zelfvertrouwen

Sport

HEILOO - Na de toss werd Tim van Hekken in het zonnetje gezet, omdat hij zijn 200e wedstrijd speelde voor de hoofdmacht van HSV in officiëlebeker- en competitiewedstrijden.

Omdat drie verdedigers niet aanwezig waren, stond er een geheel nieuwe formatie in het veld tegen Fc. Den Helder. Benjamin Conteh deed het naar behoren voor de eerste keer in de basis naar behoren, geassisteerd door Stefan Vogel en Tim van der Flier. Na een felle start kwam Den Helder op 0 - 1 door gebruik te maken van een paar verkeerde passes vanuit het middenveld van HSV. Vijf minuten later was er een kans voor de rood/gelen, maar Ruben Bugter, die een bal goed blokte op de rand van de 16 meter, schoot te gehaast en zag de bal hoog over gaan. In de 31e minuut ging de keeper van Den Helder onder een mooie voorzet van Luc Wagenaar door, maar daar schrok Rick Houtenbos zo van dat hij uit balans raakte en niets meer kon. Het spel ging aardig over en weer tijdens de eerste helft.

Ook in de tweede helft ging het spel weer op en neer, met een toch wel iets gevaarlijker Den Helder rond het 16 meter gebied. In de 73e minuut bracht een goede doorkopbal van Rick Houtenbos de bal voor de net ingevallen
Jelle Stam, die de keeper met een mooie lob verschalkte. Het werd 1 – 1. Ook kwam er veel dreiging van invaller Rob Poland, die net als Ted Groot uit de O19 zijn debuut mocht maken. Ted kreeg als linksachter te maken met de invaller van Den Helder, David Albert, die binnen 17 minuten twee keer geel kreeg, waarvan de laatste overtreding een schandalige elleboogstoot was op het gezicht van Ted. Volgens bestuursleden van Den Helder was die overtreding zelfs goed geweest voor een donkerrode kaart.
In de 84e minuut werd een buitenspelgoal van Den Helder terecht afgekeurd. De eindstand was en bleef 1 – 1.

Tekst: Hans Ursem