Afbeelding

Seriesteker verschuilt zich achter drugsgebruik

Algemeen

ALKMAAR - Op 22 november 2018, de dag waarop seriesteker René V. (24) uit Julianadorp vanuit een auto zijn eerste slachtoffer neerstak, was hij tijdens het rijden met het steekwapen zijn 'nagels aan het schoonmaken'. "Het was absoluut geen slagersmes. U moet weten: ik zit bijna 24/7 op de weg", verklaarde V. zojuist tegenover de rechtbank waarom hij dat mesje in de auto bij zich had.

"Ik weet dat ik m'n arm uit het raam had. Met het mesje met de punt omhoog", herinnert de vrachtwagenchauffeur zich over het eerste incident waarmee hij in de publiciteit kwam: op 22 november in Castricum. Het slachtoffer was een 18-jarige fietsster. 

De verdachte ontkende in de rechtbank dat hij een stekende beweging naar de fietsster heeft gemaakt. Hij had haar niet willen raken, heeft 'wel gevoeld' dat hij raakte, maar stopte niet. Dat merkte het slachtoffer ook. Het slachtoffer werd met een klaplong en een snee in haar borst opgenomen in het ziekenhuis.

Een paar minuten na het eerste steekincident, volgt een tweede - een 52-jarige hardloopster. Het slachtoffer verklaarde dat ze geraakt werd door de auto, naar haar arm keek, en zag dat er bloed op zat. "Het gebeurde gewoon. Zij rende met mij mee", zegt René V. daarover. "Maar ik bedacht me niet: laat ik dit niet nog een keer doen." 

Het derde slachtoffer maakte hij vier dagen later in Egmond aan den Hoef. Op de vraag hoe hij daar verzeild raakte, antwoordt hij: 'rondjes rijden'. René V. verschuilt zich achter zijn drugsgebruik, hij was namelijk niet bewust op zoek naar zijn derde slachtoffer: "Maar je gebruikt een gram, je wordt sneller. Als je meer gaat gebruiken, gaat alles langs je heen. Blijkbaar was dat de trigger voor wat ik haar heb aangedaan."

Bron: NH-Nieuws

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant