Scouting Rurik knoopt 31 meter hoge toren

Tim Baltus knoopt hier de laatste eindjes aan elkaar.
Tim Baltus knoopt hier de laatste eindjes aan elkaar. (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Wellicht heb je hem wel zien staan in het dorp, een houten toren op het terrein van Scouting Rurik aan De Kistemaker. Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden, waar ook Rurik aan meedoet. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. Duizenden scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet.

Ook staat de JOTA-JOTI bekend als communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren. De opkomst van de Welpen (8-11 jr) en Scouts (11-15 jr) is daarom komend weekend gericht op bezig zijn met techniek en communicatie. Zo gaan de Scouts aan de slag met het solderen van elektronica bouwpakketjes en gaan de Welpen contact leggen via de amateurradio met scouts van een andere scoutinggroep!

Om via de amateurradio te kunnen zenden en ontvangen, heb je een hoge toren nodig met daarin een zendmast. Het is bij scouting de traditie om deze toren met enkel houten palen en touw vanaf de grond op te bouwen. Sinds begin september hebben de 16+ leden van Scouting Rurik keihard gewerkt om in het weekend van 19 oktober te kunnen zenden en ontvangen door middel van deze toren.

Na dat weekend wordt de toren weer snel afgebroken, dus wilt u hem nog van dichtbij bewonderen en meer weten over scouting en de JOTA? Kom dan gerust komend weekend langs op De Kistemaker 11.

 

Meer berichten