Landgoed Nijenburg is zeer populair onder wandelaars.
Landgoed Nijenburg is zeer populair onder wandelaars. (Foto: Natuurmonumenten)

Denk mee: jaren vooruitkijken op Landgoed Nijenburg

HEILOO - Landgoed Nijenburg is onverminderd populair voor een lekker wandelingetje. Het parkbos is een paar jaar geleden opgeknapt en heeft daarmee meer van de historische sfeer terug. Ook qua natuur is het landgoed een prachtig gebied. Natuurmonumenten stelt dit jaar een nieuwe meerjarenvisie op voor landgoed Nijenburg. Hierbij vragen we bezoekers en liefhebbers naar hun ideeën. Hoe zie je het gebied voor je over 3, 12 of 18 jaar? Wat kun je er doen? Natuurmonumenten beheert op het landgoed de parkbossen, het Heilooërbos, het Overbos, de Baafjespolder en de Oosterzijpolder. Doel is om het landgoed nog meer natuurwaarde te geven, bezoekers meer mee te nemen in de rijke cultuurhistorie en de ruimte voor heerlijke wandelingetjes te blijven houden.

De boswachters horen graag de ideeën van liefhebbers van Nijenburg over bijvoorbeeld het beheer van het bos, meer natuur op het ijsbaanterrein en een breder gebruik van het ijsbaanterrein, voor de korte en lange termijn. We nodigen daarom belangstellenden uit om woensdagmiddag 16 oktober samen te fietsen en te wandelen door het gebied.

Meld je snel aan via nijenburg@natuurmonumenten.nl! Kom op de fiets; aanvang om 13.00 uur bij het ijsbaangebouwtje. Einde rond 15.30 uur.

Meer berichten