Alle artiesten van de achtste editie van Showhero op het podium.
Alle artiesten van de achtste editie van Showhero op het podium. (Foto: STiP Fotografie)

Jury tot tranen geroerd tijdens Showhero

HEILOO - Vrijdagavond 4 oktober ging bij Theater De Beun het dak eraf. Zoals presentator Maurice van der Poll zei, gelukkig niet letterlijk. Veel mooie optredens die soms uitmondde in een polonaise. De achtste editie van Showhero was één groot feest voor zowel de artiesten als het publiek.

De avond werd geopend door Juriaan Singels die samen met Sanne Mallant een lied ten gehore bracht. Daarna zongen de deelnemers verschillende oude en nieuwe hits. Arnold beet de spits af met het lied 'Er staat een paard in de gang' van André van Duin. Arnold was best zenuwachtig, vooral omdat hij alleen de voorste rij met publiek kon zien. Maar toen hij ging zingen verdwenen alle zenuwen en ontstond er spontaan een polonaise, aangevoerd door Arnold zelf. Daarna volgde Finn. Zijn idool is Sam de brandweerman. Hij weet exact in welke aflevering iets afspeelt. Het liedje 'De kat van ome Willem' uit 'Ja zuster, nee zuster' was hem op het lijf geschreven. Richard zong zijn lied speciaal voor zijn vriendin Jessica. 'Jij denkt maar dat je alles mag van mij' van Frans Duijts. Het jurycommentaar was dat Jessica er wel erg blij mee zal zijn dat Richard dat voor haar zong. Vader Gregory en zoon Rodney wisten de jury met het nummer 'Papa' van zanger Stef Bos duidelijk te ontroeren. Voorzitter burgemeester Hans Romeyn zei diep ontroerd te zijn en medejurylid Marius Prein zat met tranen in zijn ogen. "Het doet me eraan herinneren dat ik helaas niet meer met mijn vader hier kan staan," aldus Marius. Evelien uit Stompetoren zong 'Leef' van Andrè Hazes jr.. En wederom barstte er een polonaise los. Noah drumde er lustig op los. Hij bracht het nummer 'I want to break free' van Queen ten gehore. Sanne Mallant zong deze avond niet alleen met Juriaan. Samen met Mart zong zij het nummer ''s Avonds bloeit de liefde op' uit de film de Leeuwenkoning. Mariëlle ging weer terug in de tijd. Met het nummer 'Mooi was die tijd' van Corrie Konings blies zij de jury omver. Als laatste waren Jeremy en Thomas aan de beurt. Samen met de danseressen Wies en Laila sloten zij de avond af met een ware muziek- en dansshow.

Na het laatste optreden had de jury de moeilijke taak om een winnaar te kiezen. Na het juryberaad besloot de jury alle deelnemers als winnaar uit te roepen.

Tekst: Yvonne van Stiphout 

Meer berichten