Bibliothecaris Tiny neemt afscheid.
Bibliothecaris Tiny neemt afscheid. Foto: aangeleverd

Bibliotheek Heiloo neemt afscheid van Tiny

Algemeen

HEILOO - Ze was een vertrouwd gezicht in Bibliotheek Heiloo, maar bezoekers zullen haar moeten missen. Vrijdag 4 oktober was de laatste werkdag van Tiny. Ze gaat genieten van een welverdiend pensioen.

Tiny is afgestudeerd als bibliothecaris en begon 17 jaar geleden in de oude bibliotheek aan Het Malevoort. "Als ik een hoogtepunt uit al die jaren moet noemen, dan was het wel de nieuwe bibliotheek aan de Westerweg," vertelt Tiny, die destijds ook heeft meegeholpen met de inrichting. "Ik hou van lichte ruimtes. Ik hoor tot op de dag van vandaag nog steeds van bezoekers dat we zo'n mooie bibliotheek hebben." Ze heeft er dan ook met veel plezier gewerkt. "Ik heb mogen samenwerken in een geweldig team. Ik zal mijn collega's en de bezoekers echt missen!"

Tiny zal zich als kersverse pensioengerechtigde niet gaan vervelen. Hoewel ze de cursus 'Pensioen in zicht' heeft gevolgd, is ze niet bang in een zwart gat te vallen; haar agenda is goed gevuld. "Ik doe vrijwilligerswerk in een hospice," vertelt ze. "Daarnaast denk ik dat ik meer ga bridgen." En uiteraard gaat ze, zoals het een bibliothecaris betaamt, "lezen, véél lezen."

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant