Afbeelding
Foto: aangeleverd

Tien vragen aan... Mariet Mooiweer

Algemeen 10 vragen aan...

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren en opgegroeid in Bunnik, een dorp onder de rook van Utrecht. Achter ons huis lag een korenveld waar je als kind heerlijk in kon verdwalen. Na mijn schooltijd heb ik er nog een aantal jaren gewerkt en begin zeventiger jaren ben ik verhuisd naar Zwartsluis. In 1975 ben ik in Heiloo komen wonen. En nog steeds met plezier.

2. Wie zou je voor een dag willen zijn?
Ik zou wel een dagje mee willen lopen met de kok van Koning Willem-Alexander en zijn gezin. Het wordt nu weer tijd voor boerenkool en zuurkool, staat dat ook bij hen op het menu?

3. Wat is voor jou geluk?
Riyaan een Somalisch meisje. Al vijf jaar lang komt zij elke maandagmiddag uit school bij ons thuis. Eerst even de week doornemen en dan overleggen waar ik haar mee kan helpen, soms is dat lezen, topo of ondersteunen met het maken van een werkstuk.

4. Wat is voor jou de mooiste plek van Heiloo?
Plan Oost met aansluitend het Ter Coulsterbos en het nieuwe pad door de weilanden. De vijvers waar je om heen kunt wandelen.

5. Wat is jouw passie?
Mijn passie is tuinieren. Bijna elke dag ben ik er wel even in bezig. In het voorjaar de bollen op zien komen en weten dat eind juni de tuin er weer prachtig bij staat.

6. Hoe werk je mee aan een betere wereld?
Ik help via VluchtelingenWerk Heiloo anderstaligen. Zij vragen mij om hulp met het doorlezen van de post en het beantwoorden van mails en brieven. Ook ga ik met hen mee naar de dokter of naar het ziekenhuis wanneer zij daarom vragen.

7. Wat zoek je op reis?
Een andere omgeving en natuur ontdekken en wat cultuur opsnuiven.

8. Van welke kleine dingen wordt je blij?
Als ik weer een avond creatief bezig ben geweest. Op dit moment ben ik bezig met speksteen.

9. Wat is jouw belangrijkste eigenschap?
Ik ben een doener, ik mag graag iets organiseren en regelen.

10. De persoonlijke vraag van Bassam Sabbagh: "Hoe lang zoek jij al taalmaatjes en waarom zijn taalmaatjes zo belangrijk?"
Ik zoek al ruim vijf jaar taalmaatjes voor anderstalige in Heiloo. Ik krijg verzoeken binnen van docenten en van maatschappelijk begeleiders en nog steeds ben ik op zoek naar hen. Taalmaatjes ondersteunen anderstaligen met het aanleren van de Nederlandse taal en helpen hen met het maken van huiswerk.

Ik geef de vragen door aan Marien van der Wolf. Mijn persoonlijke vraag aan Marien is:
"Wat was jouw drive om na je pensionering Italiaans te gaan studeren en wat doe je er nu mee?"


 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant