Foto:

Kinderboekenweek van start op De Zuidwester

HEILOO - De leerlingen van De Zuidwester hebben de start van de Kinderboekenweek op een bijzondere manier gevierd.

Het thema dit jaar is 'Reis mee!' De leerlingen moesten woensdag op school komen met hun koffer én een boarding pass. Bij de ingang werd hun plaatsbewijs gecontroleerd door een heuse piloot en stewardessen, want ze gingen in de aula op reis met neef Karel de muis. Het regende buiten, dus volgens de piloot zou er tijdens de reis wel wat turbulentie zijn. De meegebrachte koffers moesten onder de stoel en de riemen vastgemaakt. De stewardessen wezen de leerlingen ook op de nooduitgangen, want op zo'n spannende reis weet je maar nooit wat er gebeurt.

Hopelijk ging neef Karel de zon tegemoet, want al die regen, dat is maar niets. De neef en nichtjes van Karel mochten helaas niet mee op reis. Samen fantaseerden ze waar hij zou zijn. Wat ze niet wisten, was dat neef Karel helemaal niet op reis was gegaan, maar stiekem op zolder zat. En dat zorgde natuurlijk voor bijzondere taferelen, zeker toen ontdekt werd dat neef Karel zijn familie voor de gek had gehouden.

Na afloop zongen alle leerlingen samen met neef Karel, zijn neef en nichtjes en de juffen luidkeels het 'Reis je mee lied', waarna de Kinderboekenweek officieel en feestelijk kon beginnen!        

Meer berichten