Stefan (L) en Maurice (R) van Service Koers
Stefan (L) en Maurice (R) van Service Koers Foto: aangeleverd

Service Koers: niet alleen een fietsenwinkel

Algemeen Bedrijf Belicht

Service Koers
Heerenweg 199
1851 KP Heiloo
072 - 743 6496

Fb. : service koers

Insta: servicekoers.cc

Dat de 30-jarige Maurice Vrijmoed en de 29-jarige Stefan Vreugdenhil 'iets met fietsen' zouden gaan doen stond vast; de ex-topsporters kennen elkaar al vanaf hun 16e toen zij samen in de internationale wereldtop meededen voor de prijzen. Ze verloren elkaar een tijdje uit het oog maar kwamen elkaar weer tegen in de wielerbranche. In al die jaren hadden de heren allebei de droom om voor zichzelf te beginnen. Eenmaal herenigd was de samenwerking opnieuw snel gevonden om met elkaar de droom achterna te gaan.

Specialized: streven naar perfectie
Het masterplan kreeg vorm en zij betrokken het voormalige pand van De Schrijverij. 'Service Koers' wordt geen normale fietsenwinkel, het wordt een fietsbeleving, een community voor liefhebbers van de fietssport. Zelfs als je niet van fietsen houdt is het trouwens de moeite waard om eens te gaan kijken. Neem gezellig plaats aan de bar en geniet van de heerlijke koffie die de barista serveert. Kijk ook eens naar beneden: de barkrukken hebben het onderstel van een fiets. Zittend aan de stamtafel, die geïnspireerd is op de wielerbaan, heb je zicht op de prachtige sportfietsen van het merk 'Specialized'. Het merk streeft naar perfectie en dat is ook wat Maurice en Stefan doen.

Van instapmodellen tot de meest geavanceerde sportfietsen
Service Koers heeft zich gespecialiseerd in de verkoop en reparatie van sportfietsen: mountainbikes, racefietsen maar ook elektrische sportfietsen. De elektrische racefiets is vorige maand pas in Nederland geïntroduceerd. Maurice en Stefan hebben de unieke fiets al bemachtigd en tijdens de officiële opening op 12 oktober kan iedereen dit exclusieve model zien. Van beginners die starten tot vergevorderde fietsers die een geavanceerde fiets verwachten: iedereen kan bij Service Koers terecht. Binnenkort zullen er ook clinics en workshops worden georganiseerd, bijvoorbeeld voor beginners, over voeding en voor strandfietsers.

Uniek: de bike spa
De naam Service Koers is afgeleid van 'Service Course', zo wordt het pakhuis van professionele wielerploegen in de wielerwereld genoemd. "Het is eigenlijk het kloppend hart van de wielerploeg. Wij hopen ook deze basis te vormen voor de sportfietsers in Heiloo en omgeving. Na het fietsen is iedereen van harte welkom voor een kop koffie en wat stoere praat," glimlacht Stefan. Niet alleen de fietsers, maar ook de fietsen worden verwend: in het souterrain van Service Koers vinden we een heuse 'bike spa'. Een van de weinige wasstraten in Nederland speciaal voor uw fiets. "Wij vertroetelen uw fiets want wij weten hoe belangrijk hij voor u is," zegt Maurice met een knipoog. Het servicegehalte is hoog bij Service Koers; als u hier een fiets aanschaft dan bent u onderdeel van de community en klant voor het leven.

De opening: Iedereen is van harte welkom
Op 12 oktober opent Service Koers officieel zijn deuren. Van 15.00 tot 20.00 uur is iedereen uit Heiloo en omgeving welkom om kennis te maken met de creatieve ondernemers en kan je de unieke beleving zelf ondervinden. Amy Pieters (Europees kampioen wielrennen in Alkmaar) en Anna van der Breggen (Olympisch en wereldkampioen wielrennen 2018) zijn aanwezig als special guests. Eric Corton, bekend als artiest, presentator en inmiddels groot fietsliefhebber, zal de openingshandeling verrichten. Tijdens de opening zal Eric vertellen wat de fiets voor betekenis heeft gekregen in zijn drukbezette leven.

Tekst: Margreeth Anema

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant