In het midden Luc Wagenaar die net 1-2 heeft gescoord.
In het midden Luc Wagenaar die net 1-2 heeft gescoord. Foto: Paul Stam

Geen goede start van HSV 1

Sport

HEILOO - In de wedstrijd van HSV tegen sv. Kleine Sluis was HSV beslist niet in vorm. Er leek een bepaalde matheid over het team te liggen.

In ieder geval waren de mannen uit Anna Paulowna feller in de duels, eerder bij de bal en doelgerichter dan de rood/gelen. Reeds in de 5e minuut lag de bal achter doelman Leon Commandeur, omdat de bal niet werd weggewerkt in de verdediging. Hierna werd een combinatie opgezet en ingeschoten door Geert Weel, waarna de bal via een verdediger doel trof en het scorebord 0 – 1 aangaf. HSV had het moeilijk met het directe spel van de tegenstanders, maar bleef verschoond van meerdere doelpunten.

Na zo'n 25 minuten kwamen de Heilooërs wat onder de druk vandaan en zij wisten enige druk uit te oefenen op de veste van Kleine Sluis. Een voorzet van Lars de Vre werd net tot corner
verwerkt en in de 38e minuut werd een voorzet van Stefan Vogel door Rick Houtenbos in de handen van de keeper gekopt. Na wederom slecht uitverdedigen van HSV schiet dezelfde Weel de 0 – 2 in de touwen. In dezelfde minuut had HSV toch een antwoord en kon Luc Wagenaar na een goede rush de 1 – 2 inschieten.

In de 56e minuut werd er niet goed ingegrepen op een dieptepass van Kleine Sluis. De spits was eerder bij de bal dan Leon, maar hij schoot gelukkig voor HSV voorlangs. In de 67e minuut wilde de spits van Kleine Sluis het te mooi doen en hij krulde de bal net over en naast het doel, maar 2 minuten later was het wel weer raak. Weel kapte de laatste man uit en scoorde heel beheerst de 1 – 3. Na de aftrap van HSV werd de bal snel weer veroverd en de nr. 10 van Kleine Sluis, Jeroen Woutering, kon na een goeie combinatie de 1 – 4 laten aantekenen. Na een paar minuten oponthoud na het onwel worden van een HSV supporter kon HSV toch nog iets terugdoen. Rick Houtenbos kopte de bal in de verste hoek na een goeie voorzet van Koen Rootring; 2 – 4. In de 90e minuut werd Rick onderuit gehaald binnen de 16 meter en hij mocht zelf de strafschop verzilveren: 3 – 4, wat tevens de eindstand werd.
Volgende week speelt HSV 1 tegen de Spartanen in Wognum.