De prijswinnaars van de jongens t/m 8 jaar: Viggo, Noa en Collin.
De prijswinnaars van de jongens t/m 8 jaar: Viggo, Noa en Collin. (Foto: aangeleverd)

Katerloop Limmer IJsclub weer ouderwets gezellig

LIMMEN - Bij de jaarlijkse Katerloop gaan sportiviteit en gezelligheid hand in hand. De een probeert zijn persoonlijk record te verbeteren of traint voor een marathon, de ander houdt van de traditie en loopt puur voor de gezelligheid.

Bij aanvang was er een buitje, maar al snel brak de zon door en werd het heerlijk weer om te lopen of om de lopers aan te moedigen.

Tijdens de jeugdloop werd door de jongens en meisjes gestreden om de medailles. Voor alle deelnemers was er een munt voor de kermis. De jeugd t/m 8 jaar liep 1 ronde om de kerk van 750 meter, de jeugd t/m 12 jaar deed er 2 en liep 1500 meter. Viggo en Eline wonnen de 750 meter, Mats en Noor wonnen de 1500 meter.

De Katerloop kan ook in 1 of 2 ronden gelopen worden, de afstand is dan 5 km of 10 km. Een aantal bikkels had zaterdag de kermisrun volbracht en liep zondagochtend net zo gemakkelijk de 10 km.

De 5 km werd gewonnen door Roos Tabak en Patrick van Duin in 21:28 resp. 23:37. De 10 km werd gewonnen door Eline Lute en Vincent Docter in 47:00 resp. 35:14.

Alle vrijwilligers worden bedankt voor hun medewerking, volgend jaar is de 40ste editie.

Natuurlijk start de Limmer IJslub binnenkort ook weer met de wintertrainingen. Op dit moment nog wordt druk aan de conditie gewerkt op de Koekoek maar straks kunnen de schaatsen weer ondergebonden worden en kan weer aan de schaatstechniek gewerkt worden. De Limmer IJsclub heeft nog plaats voor nieuwe leden, getraind of ongetraind, geoefend of ongeoefend; iedereen is welkom en kan op eigen niveau instappen en meedoen. Kijk voor meer informatie op de website van de Limmer IJsclub: www.limmerijsclub.nl

Meer berichten