Het boegbeeld dook op naast de kersverse kleurrijke graffiti.
Het boegbeeld dook op naast de kersverse kleurrijke graffiti. (Foto: aangeleverd)

Boegbeeld Buk Buk duikt op

HEILOO - Vrijdag 13 september was een bijzondere dag bij jongerencentrum Buk Buk. Organisatie-adviesbureau B&T uit Amsterdam organiseerde die dag een uniek bedrijfsuitje voor vijf van haar werknemers.

Samen met het jongerenwerk en vijf jongeren uit Heiloo verzorgden zij een graffiti-workshop bij het Brunogebouw. De in totaal tien deelnemers hebben elkaar eerst beter leren kennen door aan de hand van een aantal vragen over hun persoonlijke toekomstplannen te praten. Vervolgens heeft graffiti-artiest Roy Valk dit omgezet in een schets op de muur. Deelnemers hebben deze schets zelf ingekleurd met graffiti. Op de foto is het schitterende eindresultaat te zien!

Boegbeeld
Maar er is nog iets bijzonders op de foto te zien... Nadat de muur af was, hebben de deelnemers samen een patatje gegeten in de snackbar. Eenmaal terug bij het Brunogebouw heeft iemand het vermiste 'boegbeeld' van de Buk Buk bij de ondergespoten muur neergezet. Het is een raadsel waar dit beeld al die tijd geweest is en wie het er heeft neergezet! Het beeld is onderdeel van een set van twee. Het andere beeld bevindt zich nog altijd in een van de nissen aan de zijkant van het gebouw.

Jongerenwerk Heiloo is erg benieuwd of iemand weet hoe dit beeld die vrijdag bij Buk Buk terecht is gekomen. En waarom is het beeld juist bij deze creatieve activiteit neergezet? Kan jij hier meer over vertellen? Neem dan contact op met jongerenwerker Maarten van der Molen via maarten@jongerenwerkheiloo.nl.

Meer berichten