Feestelijke start BoekStart in kinderdagverblijf 't Jozefslot in Egmond

EGMOND AAN DEN HOEF - Op dinsdag 17 september vond de feestelijke aftrap plaats van 'BoekStart in de Kinderopvang' bij kinderdagverblijf 't Jozefslot (onderdeel van Jozef Kindercentrum van Stichting Blosse) in Egmond aan den Hoef .

Bibliotheek Kennemerwaard en Blosse ondertekenden al eerder de contracten voor een structurele samenwerking voor BoekStart. Burgemeester Hetty Hafkamp verrichtte tijdens de feestelijke aftrap de openingshandeling. Samen met de kinderen onthulde de burgemeester een boekenkast met prachtige boekjes. Burgemeester Hetty Hafkamp: "Het is mooi dat met BoekStart jonge kinderen al kennismaken met boeken en lezen. En dat zij samen met hun ouders gestimuleerd worden om te kiezen voor een boek."

BoekStart in de kinderopvang
Consulenten van Bibliotheek Kennemerwaard zijn al actief op basisscholen in Egmond op het gebied van taal- en leesbevordering en mediawijsheid. Deze lijn wordt nu ook doorgezet op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. De consulenten ondersteunen pedagogisch medewerkers van de kinderdagverblijven op het gebied van taal- en andere leesbevorderingsactiviteiten. Dit is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Bergen.

Meer berichten