Rienke in haar praktijk.
Rienke in haar praktijk. (Foto: Margreeth Anema)
Bedrijf Belicht

Mindfulness voor moeders met een extra uitdaging

Kwetsbare Moeders

Rienke Bulsink 06- 81 28 59 95

Ondernemerstuin Alkmaar

Berenkoog 35

1822 BH Alkmaar

www.kwetsbaremoeders.nl

info@kwetsbaremoeders.nl

fb: kwetsbare moeders

Jij, mooie zelfbewuste vrouw die alles aankan: je bent een soort superwoman. En dat klopt, je houdt namelijk iedere dag alle ballen in de lucht: je verzorgt je kinderen, je werkt hard en je huis is altijd spic en span. Je mag trots op jezelf zijn. Maar dat ben je eigenlijk niet want het enige wat je doet is je sterk houden voor de buitenwereld. Je bent de hele dag moe, je ligt te piekeren 's nachts en je wordt geleefd, maar je moet door. Soms denk je: ik stop hiermee, ik neem ontslag. Of erger nog: had ik die kinderen maar niet. Eigenlijk heb je hulp nodig, en als je dat erkent dan ben je eigenlijk nog stoerder volgens Rienke Bulsink van Kwetsbare Moeders.

Zet je stoere masker af

Vrouwen die zorgen voor intensieve kinderen, met een zieke partner of met een hele drukke baan doen zich vaak sterker voor dan ze zijn. "Eigenlijk zijn ze gewoon heel kwetsbaar. Als je jezelf namelijk herkent in bovenstaande gevoelens, dan steven je mogelijk af op een burn-out of een depressie," zo legt Rienke Bulsink uit. Ze geeft mindfulnesstrainingen in kleine groepjes speciaal voor 'moeders met een extra uitdaging', zoals zij haar doelgroep omschrijft.

Verander hoe je met de situatie omgaat

"Ik werkte eerst als ondernemerscoach en als coach voor ouders met bijzondere kinderen. Toen ik een mindfulnesstrainersopleiding ging volgen waarin ik leerde hoe je om kan gaan met situaties die je niet kunt veranderen viel bij mij het kwartje: mindfulness helpt. Tijdens een coachingtraject zoek je vooral wat de oorzaak van iets is en hoe je een oplossing kan bedenken, maar soms is dat niet mogelijk. Door mindfulness verander je niet de situatie maar wel hoe je zelf met de situatie omgaat. Dat is het verschil," legt Rienke uit.

Niet zweverig

Een vooroordeel dat veel mensen hebben over mindfulnesstraining is dat het zweverig is. "Ik noem het liever: aandacht- en opmerkzaamheidstraining," glimlacht Rienke. Zij is eigenlijk heel praktisch ingesteld. De trainingen worden in kleine groepjes gegeven omdat je veel van elkaar kunt leren. De herkenning bij andere moeders is ook heel prettig. "Vaak weten moeders wel dat ze niet de enige zijn die zo denken maar kennen ze verder niemand die in dezelfde situatie zit," legt Rienke uit.

Gratis uitproberen

Na de 8-weekse training zal je je beter staande kunnen houden in een druk leven en meer momenten vinden van genieten en rust. "You can't stop the waves but you can learn how to surf", is dan ook het motto van Rienke. Om kennis te maken met mindfulness voor kwetsbare moeders organiseert zij twee gratis workshops op maandag 16 september van 09.00 tot 11.30 uur en op woensdag 18 september van 19.30 tot 22.00 uur. Iedere moeder is welkom en eindelijk gaat het een keer over jou. Je kan je telefonisch of via de website aanmelden.

Tekst: Margreeth Anema

Meer berichten