Afbeelding

Tien vragen aan... Paul Warren

Algemeen 10 vragen aan...

1. Waar ben je geboren?
Ik ben in Spaarndam op de Westkolk in 1948 geboren. Een schitterend Hollands dijkdorpje tussen Haarlem en Halfweg. Als jongetje van 8 jaar speelde ik daar in mijn overal en op klompen bij het beeld van Hansje Brinker. De kunst was om zo veel mogelijk op de foto te gaan met Amerikaanse toeristen die in grote auto's met bloemenslingers naar dit beeld kwamen kijken.

2. Wat wilde je worden als kind?
Ik had geen idee. Ik ging als 14-jarige met een L.T.S diploma werken. Ook zat ik op atletiek en behaalde een aantal trainersdiploma's. Daar wilde ik wel verder in (hoewel mijn moeder zei dat je onmogelijk met sport je brood kon verdienen). Op mijn 24 ste ging ik naar het C.I.O.S en heb ik 25 jaar als tennisleraar gewerkt.

3. Hoe werk je mee aan een betere wereld?
Na mijn (vroegtijdige) pensionering ben ik als vrijwilliger bij het Landschap Noord-Holland een dag in de Eilandspolder gaan werken. Maar ook door bewuster te leven en na te denken over hoe we deze wereld beter kunnen nalaten aan onze kinderen en kleinkinderen.

4. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
Vele! Maar wat erg speelt op ons dorpsniveau is het woningbeleid. Als ik bij vrienden op bezoek kom speelt de vraag 'waar moeten onze kinderen (betaalbaar) wonen'. Nou niet in Heiloo. Het beleid van de gemeente vind ik een drama.Kijk naar de nieuwbouwprojecten van de laatste tijd. Alleen maar voor de betere middenklasse.

5. Wat is de mooiste plek in Heiloo?
Volkstuin nr 103 aan het Vlooiendijkje.

6. Wat is voor jou geluk?
Een dag in de polder en een avond naar een goede Bluesband. Barrelhouse, Ruben Hoeke, Leif de Leeuw en Erwin Java. Wereldtop in Nederland!

7. Wie zou je voor een dag willen zijn?
De grootste kunst van het leven is jezelf zijn, maar als ik dan toch mag kiezen een Bluesgitarist zoals BB King of Eric Clapton.

8. Wat is jou zwakte?
Dat ik dingen te snel wil doen. Half lezen of luisteren.

9. Wat is jou passie?
Te veel! De polder, mijn tuin, de bijen, mijn auto, muziek, het strand. De laatste tijd merk ik steeds als ik 's avonds om 21.00 uur op de bank plof "misschien moet ik iets minder doen".

De persoonlijke vraag van Anna Manjoero:
"Je bent zoals veel mensen weten heel veelzijdig,maar wat ik zou willen weten van je,wat doe je toch iedere keer in de Eilandspolder?"

De westelijke Eilandspolder is een schitterend gebied tussen Driehuizen, West Graftdijk en Graft. Iedere vrijdag werken we daar onder leiding van een boswachter met een groep van 10-12 mannen. Het motto is 'alles voor de Grutto'. Die houdt van een open polder. Dus dat betekent rietkragen maaien en wegbranden, zodat de grutto uitzicht heeft en daar gaat broeden.

Maar we doen veel meer: hekken timmeren, bomen weghalen die zijn omgewaaid, sloten schoonmaken. Fysiek best zwaar werk, maar daarom zo lekker! Scheelt mij een paar therapeuten en ik kom helemaal zen thuis.

Ik geef de vragen door aan Marie -Jose Oud. Mijn persoonlijke vraag aan Marie-Jose is:
"Waar haal jij je energie en motivatie vandaan voor al je werk met je vluchtelingen?"

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant