Het brood van Bak'm heeft een open structuur en een krokante korst.
Het brood van Bak'm heeft een open structuur en een krokante korst. (Foto: Diederik Schiebergen)

Brood met een eigen verhaal

HEILOO - Vanaf vrijdag 6 september is er in de Verhalenkamer op het landgoed Willibrordus naast alle andere mooie landproducten 'desembrood' te verkrijgen. Brood van Bak'm, de bakkerijwinkel op het landgoed Duin en Bosch in Castricum. Brood waar ook een verhaal aan vast zit!

Natuurlijk met aandacht
Bij Bakkerij Bak'm maken ze Brood, Koek & Taart, 'Natuurlijk met aandacht'. Voor de producten die ze maken, de mensen die er werken, de klanten en de omgeving. Er wordt alleen gewerkt met natuurlijke grondstoffen, zoveel mogelijk biologisch en lokaal en zonder toevoegingen. Het brood wordt  gemaakt van alleen meel, water, een eigen desem en zeezout.  Het deeg wordt de dag van te voren gedraaid. En is 24 uur onderweg. Waardoor het brood een hele diepe aroma heeft en smaakt zoals brood hoort te smaken. Met een spekkige en open structuur en een krokante korst. We horen vaak, 'beleg is niet nodig.  Zo lekker is het brood '. En het is ook gezond en voedzaam en brood.

Koek & Taart van Bak'm is ook net even anders. "We gebruiken minder suiker, sluiten zoveel mogelijk aan bij het seizoen en maken stoere producten die makkelijk mee te nemen zijn.", zegt Dominique Omes, de eigenares van bakkerij Bak'm en 'Echt broodbakker'.  Dominique is juli 2017 gestart met de bakkerij en biedt aan 8 a 12 mensen een plek voor dagbesteding of stage. Voor de invulling en begeleiding van de leerwerkplekken werkt Bak'm samen met React, een onderdeel van Parnassia.

Samenwerking
Bak'm levert sinds enige tijd 'desembrood' aan Keuken met Karakter op het landgoed Willibrordus. Bak'm en Keuken met Karakter passen goed bij elkaar,omdat ze allebei werken met mensen die bij hen dagbesteding volgen. Door de samenwerking versterken ze elkaar daarin.

Brood in de Verhalenkamer
Van het één komt het ander en zo is het idee geboren om het brood van Bak'm in de Verhalenkamer te verkopen. Dus mensen uit Heiloo, spring op je fiets en ontdek het brood van Bak'm in de Verhalenkamer. Het brood wordt in een prachtige broodkar gepresenteerd, gemaakt door mensen die dagbesteding volgen bij de Timmerwerkplaats op het landgoed Willibrordus. 

Het brood van Bak'm past goed bij de andere (streek-)producten die in de Verhalenkamer worden aangeboden. De Verhalenkamer neemt een centrale plek in op het landgoed Willibrordus. Een mooie ruimte waar ook het verhaal van de psychiatrie wordt verteld voor jong en oud, het VVV informatiepunt en een landgoedwinkel is gevestigd. Bezoekers maken er ook afspraken over excursies, kopen landgoedproducten, kaartjes voor de Cultuurkoepel, duinkaarten  of een VVV pasje.

Meer bijzondere producten in de Verhalenkamer

In de Landgoedwinkel worden bijzondere producten verkocht die op het Landgoed of in de nabijheid daarvan met zorg worden gemaakt. De imkerij Heiloo heeft op het Landgoed 3 grote stallen. De bijen leveren voortreffelijke honing en andere producten. In de kleinschalige kaasmakerij maken ze op ambtelijke wijze van de rijke biodynamische melk van de Blaarkop koe romige kazen, yoghurt en hangop.  Uitblinker is de romige witte van Heiloo. De makers van MindSZ  bundelen talent, creatieve en technische vaardigheden voor het  up - cyclen van oude voorwerpen. Zo ontstaan verrassende designmeubelen en hebbedingetjes. De makers van Centrum 31 maken vele bijzondere cadeau-artikelen. Ieder exemplaar is uniek, Voor de stichting Heyloo bier drukt de drukkerij de etiketten en plakt deze op de flessen. In overleg met de theeklipper werd een melange samengesteld die rust brengt in drukke tijden. En dan nu ook brood en koekjes van Bakkerij Bak 'm. En alle producten met een mooi verhaal!

Het brood en de koekjes van Bak'm zijn te koop in de Verhalenkamer van:  Dinsdag t/m Zaterdag 11.00 tot 15.00 uur.

Kijk voor meer informatie over Bak'm op www.bakm.nl. Daar vind je het gehele assortiment en ook welke producten te verkrijgen zijn in de Verhalenkamer. Kijk op www.verhalenkamerwillibrordus.nl voor meer informatie over de Verhalenkamer.

Meer berichten