Liturgisch Muziekfestival geniet van prachtig weer

HEILOO -  Het Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo heeft deze zomer een reeks festivals georganiseerd rondom liturgische muziek. Het derde en afsluitende Liturgisch Muziekfestival vindt vandaag plaats op zondag 25 augustus. Het thema van de dag is: Muziek uit het Zuiden. 

Daarbij staat het Spaanse repertoire centraal. Een levendige mengelmoes van muzikale elementen uit verschillende culturen. Enerzijds proef je de dynamiek van het samenlevenvan Moren, joden en christenen. En anderzijds hoor je de bruisende invloeden van 'de nieuwe wereld' en het klassieke Europa. 

Het Heiligdom, dat sinds eeuwen een traditionele bedevaartplaats is van rust en stilte, opent de deuren wijd voor een breder publiek. In de grote houten kapel en in de buitenkapel zijn deze zomer liturgische en klassieke klanken te horen, van oude meesters en jong talent. Een nieuw elan op het park, waarbij de rijk bebloemde vijver en het prachtige groen de entourage zijn van de optredens. Het geluid van het buitenoptreden reikt ver het park in, vanwege het water dat de klanken draagt. Bezoekers zitten niet opeengepakt bij elkaar, maar kunnen een rustig plekje zoeken op een van de banken. Of gaan zitten op hun meegebrachte campingstoel of picknickkleed.

Onze Lieve Vrouw ter Nood is in de zomer 2019 gestart met een vernieuwend programma, zodat een bredere doelgroep wordt bereikt van geïnteresseerden die op zoek zijn naar meer zelfreflectie en bezinning. Zo zal het komende seizoen onder andere gestart worden met een aantal exposities en het Filosofische Café. In een klein gezelschap, onder leiding van de filosofe Annette van der Elst, komen hedendaagse onderwerpen aan bod. Ethiek en kunst spelen daarbij een belangrijke rol.

Informatie over het Liturgisch Muziekfestival en het reserveren van kaarten kan via www.liturgischfestival.nl. Kapellaan 146, 1851PE Heiloo.

Datum: Zondag 25 augustus 2019
Tijd: 11:00 uur
Locatie: Kapellaan 146, Heiloo

Meer informatie: www.liturgischfestival.nl

Meer berichten