David (4e links) won de prestigieuze internationale Young Talent Award Media Music.
David (4e links) won de prestigieuze internationale Young Talent Award Media Music. (Foto: Nicolas Stuhlfauth)

David Kolder uit Heiloo wint Young Talent Award in Hamburg

HEILOO - De uit Heiloo afkomstige David Kolder (20) heeft vorige week de prestigieuze internationale Young Talent Award Media Music gewonnen tijdens de uitreiking van MediaSoundHamburg. De eerstejaars-student Muziektechnologie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht had een stuk gecomponeerd voor het script van de roman Playback van Raymond Chandler uit 1958.

De themamuziek van David werd 'outstanding' genoemd. Het juryrapport: "De compositie van David Kolder is zeer goed gestructureerd en presenteert twee zeer sterke en memorabele melodieën! De muziek is zowel macaber als spannend. Kolder heeft de juiste noot geraakt voor de beschreven scène."

David groeide op in een muzikaal gezin. Toen hij zes jaar was begon hij gitaar te spelen. Later speelde hij als basgitarist in verschillende bands, waaronder de Amy Winehouse tributeband 'Just Amy'. Naast de (bas-) gitaar, ontdekte hij ook de piano en de contrabas. Zo ontwikkelde hij zichzelf als een diverse multi-instrumentalist. Op 17-jarige leeftijd nam David deel aan een compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE). Daar werd hij geïnspireerd om meer te leren over het componeren en arrangeren van muziek. Naast het maken van orkestrale muziek, produceerde hij jingles voor diverse radiostations en podcasts tijdens zijn middelbare schoolperiode.

Tijdens zijn eerste jaar op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht raakte David geïnteresseerd in geluidsontwerp en studiotechnologie. De combinatie van al deze specialisaties maakt David een unieke speler in zijn discipline. Over het winnen van deze Young Talent Award zegt David: "Het is altijd erg leuk om als componist waardering te krijgen voor je werk. Deze prijs is voor mij een geweldig begin om mijn carrière als componist en sound designer vol passie voor te zetten."

Meer berichten