Boskalis Beach Cleanup Tour 2019 Castricum

Boskalis Beach Cleanup Tour 2019 Castricum

CASTRICUM - Op 13 augustus is de 13e etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour 2019 die loopt van Castricum aan Zee naar Wijk aan Zee. Wethouder Paul Slettenhaar heet alle deelnemers welkom en opent de dag om 10.00 uur onder het genot van een kopje koffie of thee bij strandpaviljoen Zeezicht in Castricum aan Zee.

Alles wat men in het dagelijks leven gebruikt, kom je tegen op het strand. Van wattenstaafjes, plastic flessen, blikjes, ballonnen en doppen tot gloeilampen, schoonmaakmiddelen, cartridges, jerrycans, houten pallets en visnetten. Marien zwerfafval (zwerfafval in zee) en plastic vervuiling zijn een wereldwijd groeiend milieuprobleem. 

Ook de Noordzee bevat veel plastic afval. Dit jaar organiseert Stichting De Noordzee voor de 7e keer de Boskalis Beach Cleanup Tour, waarbij de ingeschreven deelnemers tijdens een georganiseerde wandeling over het strand het zwerfafval verzamelen. 

Op 13 augustus 2019 is de etappe Castricum aan Zee – Wijk aan Zee (7 km) aan de beurt. Dit is de zogenaamde 'sportieve' route die niet alleen wandelend, maar ook 'ploggend' (joggen en afval ruimen tegelijk) afgelegd kan worden. 

Overigens kan men niet meer inschrijven op deze etappe; hij zit al vol.

Steun van gemeente Castricum
De gemeente Castricum onderschrijft het belang van een schoon strand en ondersteunt de Beach Cleanup Tour dan ook van harte. Niet alleen door een financiële bijdrage, maar ook door al het opgehaalde afval te verzamelen, af te voeren en te verwerken.

De etappe van 13 augustus start om 10.00 uur in Castricum met een kopje koffie of thee bij paviljoen Zeezicht te Castricum. Wethouder Slettenhaar verwelkomt hier alle vrijwilligers en geeft de 'aftrap' voor de start van de tocht naar Wijk aan Zee.

Meer berichten