Afbeelding
Foto: YVONNE VAN STIPHOUT

Bedrijf Belicht: Campo del Sol

Algemeen Bedrijf Belicht

Campo del Sol

Cursussen Spaans in Heiloo en omgeving

Adres leslocatie: Het Maalwater 7, 1852 RH Heiloo; telefoon: 072-5669956; e-mail: info@campodelsol.org; website: www.campodelsol.org

Campo del Sol is een taalinstituut gespecialiseerd in de Spaanse taal en cultuur. Sinds 2002 geeft Mary Zonneveld, de vrouw achter Campo del Sol, Spaanse les in Heiloo. Zij geeft les aan zowel beginners als gevorderden. Ook voor privéles kan men terecht bij Campo del Sol. De groepslessen worden vanaf september tot en met juni gegeven. Iedere week één uur les, behalve in de schoolvakanties.

In kleine groepjes van maximaal acht deelnemers krijgen de cursisten les. Mary: "Als ik met kleine groepen werk heb ik voldoende aandacht voor iedereen. De cursisten vinden dat prettig. Ik kan me meer verdiepen in de cursisten en helpen waar dat nodig is. Doordat de cursisten zich prettig voelen leren ze beter. Een aantal van hen zitten al tien jaar op les, gewoon omdat de manier van lesgeven bij ze past."

Veel verdieping
De cursussen bij Campo del Sol bieden niet alleen de wekelijkse lessen bij Mary. Ook wordt gezorgd voor verdieping. Zo kunnen cursisten Spaanstalige boekjes of films lenen. Daarnaast wordt er in de lessen aandacht geschonken aan de cultuur van Spanje en Latijns-Amerika. De gevorderden gaan in op deze cultuur en op de actualiteiten, door middel van het behandelen van artikelen uit bijvoorbeeld een tijdschrift of krant. Mary maakt tijdens de lessen gebruik van de computer en de beamer in het leslokaal. Daarbij maakt zij ook gebruik van het forum op de website en YouTube.

Bezoekers van de website van Campo del Sol kunnen op het forum allerlei oefeningen vinden om thuis mee aan de slag te gaan. Ook onderhoudt Mary een Facebookpagina met informatie en bijvoorbeeld Spaanse gezegdes.

Excursies en lezingen
Ieder jaar organiseert Campo del Sol een lezing. Zo heeft de bekende Spaanse fotograaf Miquel Gonzalez aan de hand van foto's een lezing gegeven over de Spaanse Burgeroorlog. Er is onder andere een lezing geweest van de Spaanse fotograaf Nacho Gil, een avond over de Spaanse geschiedenis door Adri Steenhoek en de cursisten zijn op excursie geweest naar Museum Het Schip.

Naast excursies en lezingen wordt af en toe ook een native speaker uitgenodigd in de lessen. Zij vertellen over hun leven en antwoorden op vragen van de cursisten.

Bedrijfstrainingen
Campo del Sol geeft ook bedrijfstrainingen, geheel op maat en naar wens van de klant. Incompanytrainingen zijn daarbij een mogelijkheid. Daarnaast geeft Campo del Sol examentrainingen aan stewardessen van de KLM.

Lesrooster
In september gaan er drie beginnersgroepen van start: op maandag om 11.00 uur, woensdag om 19.00 uur en donderdag om 11.00 uur. Op eind A1-niveau is er plaats vrij op woensdag om 21.00 uur. Verder gevorderden kunnen contact opnemen om samen een geschikte groep te vinden.

Tekst: Yvonne van Stiphout

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant