Celliste Emma Petruska uit Hongarije.
Celliste Emma Petruska uit Hongarije. (Foto: aangeleverd)

Zomerconcerten in de Cultuurkoepel en de Slotkapel

HEILOO/ EGMOND - De eerste concerten van Holland Music Sessions hebben inmiddels plaatsgevonden. Voor wie het gemist heeft: er volgen er nog drie in Heiloo en twee in Egmond!

Op zondagmiddag 4 augustus om 15.00 uur speelt Miranda Shum (VS) in de Cultuurkoepel pianowerken van Beethoven, Schubert en Kabalevski. Na de pauze zijn violist Dillon Jeffares (VK) en pianiste Mana Oguchi (Japan) aan de beurt met werken van Beethoven, Szymanowski, Debussy en Vale.

Op woensdag 7 augustus om 20.30 uur kunt u het Xylos trio (Litouwen/Kroatië) horen in de historische Slotkapel in Egmond aan den Hoef met muziek van Haydn, Debussy en Brahms. Voor de pauze speelt Natalie Schwamova (Tsjechië) piano-werken van Mozart en Schumann.

Zondagmiddag 11 augustus speelt Daniel Golod (Duitsland) in de Cultuurkoepel pianowerken van Chopin en na de pauze schitteren celliste Emma Petruska (Hongarije) en pianist Tobias Borsboom (Nederland) met stukken van Bach, Schumann en Beethoven.

De laatste concerten zijn op zondag 18 augustus in de Cultuurkoepel (dit is het in een eerder artikel genoemde familieconcert met het Devanas pianoduo; kinderen ook van harte welkom!) en op woensdag 21 augustus in de Slotkapel in Egmond. Zie hiervoor de website www.tihms.com.

Bij het familieconcert op 18 augustus in Heiloo wordt na afloop een 'meet & greet' georganiseerd met de pianistes. Zij kunnen u dan van alles vertellen over hun muzikale avonturen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.tihms.com/concerten of aan de zaal vanaf circa 30-45 minuten voor aanvang van het concert. Voor Heiloo zijn ook kaarten te koop bij de VVV/Verhalenkamer t/o de Cultuurkoepel.

Meer berichten