Hans Maarten Parigger met Nel Kleverlaan.
Hans Maarten Parigger met Nel Kleverlaan. Foto: aangeleverd

Alkmaarse vrienden lopen geweldig bedrag bijeen voor Kankerspoken

Algemeen

ALKMAAR - Vorige week liepen drie Alkmaarse vrienden, Harry van de Kuijt, Inico Geels en Hans Maarten Parigger, de Nijmeegse Vierdaagse. De tocht werd zingend en dansend volbracht in kaasdragersoutfit en met de Alkmaarse stedenvlag in top.

Het eigen loopplezier werd gekoppeld aan fondsenwerving. De keuze voor het goede doel was snel gemaakt, want allemaal zijn ze bevriend met de Heiloose ontwikkelingspsycholoog Nel Kleverlaan, circa twintig jaar geleden oprichter van de 'Stichting Verdriet door je hoofd', in de wandelgangen beter bekend als 'Kankerspoken'. Kankerspoken richt zich op het informeren en ondersteunen van kinderen die geconfronteerd worden met kanker van hun ouders of hun naasten. En daarnaast ook op het informeren van ouders, hulpverleners, leerkrachten en andere betrokkenen over wat er in deze kinderen omgaat, zodat kinderen en ouders beter met de situatie kunnen omgaan. Dat is hard nodig want deze kinderen verliezen vaak hun veiligheid en vertrouwen. Kinderen zeggen dat het 'spookt' in hun hoofd en in hun buik als hun vader, moeder, opa of oma kanker heeft. Zo komt Kankerspoken aan haar naam. "Wij jagen die spoken weg door goede informatie te geven," zegt Nel Kleverlaan.

Het begon als een voorzichtige actie met het doel om bij vrienden en familie ongeveer € 1000 op te halen. Maar al snel bleek dat de Alkmaarse regio openstaat voor dit soort initiatieven. Direct vanaf het begin werd al veel ruimhartiger gegeven dan verwacht. Tijdens het lopen van eerst de Alkmaarse en daarna de Nijmeegse Wandelvierdaagse bleek het aanstekelijke enthousiasme van het vrolijke trio goed voor een regelmatige spontane bijdrage. "We zijn werkelijk ontroerd door het eindbedrag," zegt Harry van de Kuijt. Op dit moment is de eindstand € 6013, maar er druppelen nog altijd bedragen binnen. Want het houdt natuurlijk nooit op! Een zichtbaar blije Nel Kleverlaan ontving een cheque met het ingezamelde bedrag. Graag willen ze hun dank betonen aan iedereen die geholpen heeft. Het was een feest!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant