Afbeelding

Laurens de Man, een veelbelovend talent in de Ste. Agneskerk.

Human Interest

EGMOND AAN ZEE - Het 5e Zomeravondconcert van dit seizoen; dit keer weer een SOLO-orgel-optreden; in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk te Egmond aan Zee wordt maandagavond 29 juli verzorgd door organist Laurens de Man uit Utrecht. De toegang is gratis, wél aanbevolen is een vrije gift aan de uitgang van het concert, de aanvang is 20.30 uur.

Deze veelzijdige organist, pianist brengt met Jean Ph. Rameau een aantal delen uit diens Opera 'Pygmalion' en van Johann Seb. Bach een aantal werken uit de barok, o.a. drie koraalbewerkingen over 'Allein Gott in der Höh sei Ehr'. Van Felix Mendelssohn hoort u een proeve van de romantiek. Uit de 20eeeuw staan Albert de Klerk- variaties over 'Heer Jezus heeft een Hofken' en Hendrik Andriessen met zijn Sonata da Chiesa op het programma . De avond wordt afgesloten met het Salamanca van de Fransman Guy Bovet.

Laurens de Man is heel actief als organist en pianist en behaalde o.a. twee 'masters' met het predicaat uitmuntend en cum laude bij o.a. Jacques van Oortmerssen, David Kuyken en Johan Hofmann. Later zette hij zijn studie voort aan de Berlijnse Universität der Kunste bij Leo van Doeselaer ,(Konzertexamen Orgel). Zijn spel was meerdere malen te beluisteren bij Radio 4 en Televisie o.m. bij Podium Witteman en De wereld draait door. Laurens behaalde inmiddels een keur aan presticieuze prijzen in binnen- en buitenland. Hij is hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht, sinds 2012 verbonden als pianist aan het Chimaera Trio. Hij won prijzen bij het Stiorini Ensemble in 's Hertogenbosch en bij het Tristan Keuris- Kamermuziekconcours in Amersfoort . Voor het eerder genoemde Chimaero Trio arrangeert Laurens ook regelmatig muziek van Johann Pachelbel tot Gustav Mahler.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant