Het 'Devanas Pianoduo' uit Slowakije.
Het 'Devanas Pianoduo' uit Slowakije. Foto: aangeleverd

Nieuwe serie zomerconcerten van Holland Music Sessions

Cultuur

HEILOO - Voor de 30e keer houdt Holland Music Sessions zijn zomeracademie en concertfestival in Noord-Holland. Daaraan doen meer dan honderd jonge, zeer talentvolle, klassieke musici (viool, cello en piano) uit de hele wereld mee.

Het festival start op 21 juli en duurt tot en met 25 augustus. Er zijn in die periode 140 concerten en masterclasses, in onder meer Alkmaar, Bergen, Egmond, Heiloo, Castricum en vele andere plaatsen, zelfs op Texel.

Een van de doelstellingen van Holland Music Sessions is voor jonge musici een extra dimensie toe te voegen aan hun muzikale ontwikkeling. Ze volgen masterclasses, die worden gegeven door internationaal vermaarde docenten. Deze vinden plaats in Alkmaar en zijn ook voor publiek toegankelijk.

In de fraaie sfeervolle Slotkapel in Egmond aan den Hoef zijn drie avondconcerten, op de woensdagen 24 juli en 7 en 21 augustus, aanvang 20.30 uur.

In de prachtige Cultuurkoepel in Heiloo worden op vier zondagmiddagen concerten gegeven. De eerste is op 28 juli om 15.00 uur, vervolgens op 4 en 11 augustus en tot slot op 18 augustus. Het laatste is een speciaal familieconcert, dat korter duurt dan een regulier concert en waarbij wat uitleg wordt gegeven over de muziek en de musici. Dit keer treden daar 2 jonge 'meiden' op uit Slowakije, die samen meesterlijk piano spelen en er een klein feestje van gaan maken. De toegangsprijs is bij dit concert aanzienlijk lager. We hopen dat ook veel kinderen zo de weg naar de klassieke muziek weten te vinden!

Zie voor meer informatie en kaartverkoop de website van Holland Music Sessions: www.tihms.com/concerten.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant