Foto: aangeleverd
10 vragen aan...

Tien vragen aan... Cor Zegwaard

1. Waar ben je geboren en getogen?
Ik ben geboren in Amsterdam, en na de nodige verhuizingen met mijn ouders neergestreken in Heiloo. Ik woon hier alweer 42 jaar.

2. Hoe werk je mee aan een betere wereld?
Ik mag mijn vak graag uitoefenen voor bijzondere patiëntengroepen (psychiatrisch en/of geestelijk gehandicapten). Door een verschil van inzicht met de manager van de instelling waar ik werkte ben ik voorlopig even gestopt, maar wie weet in de toekomst…

3. Wat is jouw 'guilty pleasure'?
Ik ben verslaafd aan Wikipedia. Kan eindeloos door de meest stompzinnige pagina's bladeren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Kan inmiddels schijnbaar eindeloos nutteloze informatie opdreunen waar niemand wat aan heeft, alleen omdat ik het ooit eens gelezen heb…

4. Wat is jouw passie?
Mijn vrouw Sita en kinderen Corijn en Benthe natuurlijk, maar verder mag ik graag sleutelen aan auto's. Het liefst sleutel ik aan mijn ouwe Engelse 'knutsel' klassieker, een Morgan uit 1967. En zoals het een oude auto betaamt is er altijd wel iets stuk of moet er iets gerepareerd worden, maar dat is juist het leukste. Alleen de tijd hè?

5. Wat is jouw belangrijkste eigenschap?
Ik ben redelijk geduldig, in mijn werk een fijne eigenschap. Ik werk met mensen, die een bezoek aan mij niet altijd even 'geweldig' vinden. Met geduld kun je meer bereiken dan even doordrukken zodat het dan snel weer voorbij is.

6. Wat is jouw zwakte?
Ik ben erg van lekker eten, tot ergernis van velen kan ik mij al 's ochtends verheugen op het avondeten. Maar ook lekker even tussendoor snacken, mmmmm.

7. Wat is je grootste angst?
Natuurlijk ben ik nergens bang voor, maar je moet me niet meenemen in een vliegtuig. Mijn hersens werken nog maar voor 10% wanneer ik Schiphol betreedt voor een vliegvakantie. Snap de borden niet, weet niet waar ik naar toe moet en begrijp niet wanneer ik m'n paspoort moet laten zien en aan wie.

8. Wat is voor jou de mooiste plek van Heiloo?
Het overbos, uitkijkend over de weilanden richting Egmond. Bij zonsondergang kan ik echt genieten van het uitzicht.

9. Van welke kleine dingen word je blij?
Tijdens klussen kan ik eindeloos luisteren en genieten van Tom Jones, inmiddels pas 79 jaar oud, maar nog steeds een stem van graniet.

10. De persoonlijke vraag van Yvonne Welagen:
"Wat heeft jou doen besluiten om tandarts te worden en brengt het je wat je ervan had verwacht?"

Vanaf m'n elfde/twaalfde jaar wilde ik al tandarts worden. Prutsen met bouwpakketjes vond ik geweldig; hoe kleiner en pieterpeuteriger hoe fijner ik het vond. Helaas voorzag ik hier geen betaalde baan in, maar de tandheelkunde is nog veel leuker. Ik kan het iedereen aanbevelen. Ik ga iedere dag met plezier naar m'n werk.

Ik geef de vragen door aan Marieke Kwast. Mijn vraag aan Marieke is:
"Hoe bevalt het om pionier te zijn in Zuiderloo?"

Meer berichten