Het Blue Lake jeugdorkest maakt deel uit van een internationaal uitwisselingsprogramma.
Het Blue Lake jeugdorkest maakt deel uit van een internationaal uitwisselingsprogramma. Foto: aangeleverd

Blue Lake sluit Europa-tournee af in Heiloo

Cultuur

HEILOO – Op 3 juli komt het Blue Lake Winds Orchestra naar Heiloo. Het jeugdorkest maakt onderdeel uit van een internationaal uitwisselingsprogramma, het Blue Lake Fine Arts Camp uit Michigan (VS). Deze organisatie probeert via de universele taal van muziek en dans, vrede en begrip in de wereld te bevorderen. Op vrijdagavond 5 juli wordt het bezoek aan Nederland afgesloten met een groot concert in de Cultuurkoepel te Heiloo.

Kennismaking
Naast muziek maken is het doel van dit uitwisselingsprogramma ook dat de muzikanten kennismaken met de lokale bewoners van Heiloo en daar verblijven bij gastgezinnen om op deze wijze kennis te maken met elkaars cultuur en manier van leven. Dankzij de grote gastvrijheid van het gastorkest Eensgezindheid zullen alle 45 leden van dit orkest enkele bijzondere dagen gaan beleven zoals een gezamenlijke repetitie met Eensgezindheid en aansluitend een Hollandse spelletjesavond op donderdag 4 juli, de nationale feestdag in Amerika.

Afscheidconcert
Op de vrijdagavond 5 juli wordt er een spectaculair afscheidsconcert gegeven in de Cultuurkoepel te Heiloo. Tickets (voor slechts € 5,- p.p. ) voor dit concert zijn uitsluitend te verkrijgen op vrijdag 5 juli 2019 vanaf 19.00 uur aan de zaal van de Cultuurkoepel. Tickets zijn ook online te koop via het ticketsysteem van de Cultuurkoepel op cultuurkoepelheiloo.nl of te reserveren via www.mv-eensgezindheid.nl.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant