10 vragen aan...

Tien vragen aan... Yvonne Welagen

1. Waar ben je geboren en getogen?
Mijn wieg stond 47 jaar geleden in Heemskerk, daar hebben mijn oudere zus en ik een mooie jeugd gehad. Via onder meer Rotterdam en Alkmaar ben ik uiteindelijk in Heiloo terecht gekomen. Hier woon ik inmiddels 12 jaar met veel plezier met mijn vriend Remon en onze twee zoons Max en Tim.

2. Wat is voor jou geluk?
Dat ik een fantastische vriend heb en twee ontzettend lieve kinderen. Maar ook familie, vrienden, een leuke baan in het ziekenhuis en mijn eigen bedrijf Dare2Help dragen eraan bij dat ik een fijn leven heb.

3. Welk maatschappelijk probleem raakt je?
Dat steeds minder mensen er bewust voor kiezen om hun kinderen niet te vaccineren vind ik een groot probleem. Kinderziektes zoals mazelen steken hierdoor weer de kop op. Men beseft niet dat deze ziektes ook levensbedreigend voor anderen kunnen zijn.

4. Wat is voor jou de mooiste plek in Heiloo?
Het Heilooër bos vind ik een heerlijke plek om te hardlopen en te fietsen. Maar ook ons huis waar ik mij echt thuis voel, zeker met onze nieuwe veranda waar wij nu elke dag zitten met dit mooie weer.

5. Wat wilde je worden als kind?
Als kind liep ik al rond met een verpleegsterpak en een dokterskoffer. Na het atheneum zou ik eerst de economisch juridische kant op gaan op het HEAO. Op de laatste dag van inschrijving ben ik geswitcht naar het HBO-V. Daar heb ik tot op de dag van vandaag geen moment spijt van gehad.

6. Wat is jouw guilty pleasure?
Daar kan ik kort over zijn. Een ijsje van de Di Fiorentina gaat er echt altijd in. Met name cookies en yoghurt smaak. Ik ben echt een beetje teleurgesteld als ik kom en ze hebben deze smaken niet...

7. Wie zou je voor een dag willen zijn?
Een zangeres van een rockband! Ik kan totaal niet zingen, als ik thuis begin wordt ik vriendelijk verzocht om dit te doen als ik alleen thuis ben. Voor een groot enthousiast publiek zingen lijkt mij fantastisch!

8. Wat is jouw belangrijkste eigenschap?
Dan denk ik mijn positiviteit. Ik probeer te zien wat er allemaal goed gaat en leg daar de nadruk op. Veel mensen blijven helaas hangen in het negatieve, wat het leven voor jezelf en de mensen om je heen niet mooier maakt.

9. Van welke dingen word je blij?
Van veel dingen word ik blij. Van een dagje strand in Egmond Binnen met mijn gezin kan ik echt genieten. Heerlijk om met zijn vieren de zee in te rennen! Met vriendinnen een wijntje doen op een terras, heerlijk met een boek op de bank, een leuke cursus verzorgen, vakantie. Ik ben een tevreden mens.

10. De persoonlijke vraag van Dennis Jansen:
"Wat zou jij op het gebied van eerste hulp willen verbeteren in Heiloo?" Ik zou graag op meer plekken in Heiloo AED's willen zien. Ook zou ik het liefst willen dat iedereen in Heiloo zou kunnen reanimeren. Deze combinatie zorgt ervoor dat iedereen een kans maakt om een hartstilstand te overleven. Mijn bedrijf Dare2Help is daar al mee bezig en biedt laagdrempelig reanimatie cursussen aan bij Herberg Jan, bij bedrijven of gewoon aan huis.

Ik geef de vragen door aan Cor Zegwaard. Mijn vraag aan Cor is: 
"Wat heeft jou doen besluiten om tandarts te worden en brengt het je wat je ervan had verwacht?"

Meer berichten