Limmen JO19-1 is blij met de promotie.
Limmen JO19-1 is blij met de promotie. Foto: aangeleverd

Limmen JO19-1 viert promotie naar 4e divisie

Sport

LIMMEN - Zondag 16 juni werd voor de jongens van Limmen JO19-1 een gedenkwaardige dag. Een lang seizoen in de hoofdklasse A werd met een periodekampioenschap en een tweede plaats in de eindstand afgesloten. Vervolgens werd er in de eerste nacompetitiewedstrijd met 7-0 ruim gewonnen van WSV 1930 uit Wormer.

De tweede nacompetitiewedstrijd leverde een thriller op tegen het sterke Amsterdamse ZSGO/WMS. Na 90 minuten was de stand 3-3 en de verlenging werd afgesloten met een eindstand van 4-4. Limmen schoot vervolgens alle penalty's onberispelijk binnen en kon op naar de finale.

De finale werd op Vaderdag, zondag 16 juni, gespeeld op het terrein van L.S.V.V. in Langedijk. Tegenstander was JO19-1 van SV Alliance'22 uit Haarlem. Ook dit bleek een stugge tegenstander en na 90 minuten stond er een stand van 1-1 op het scorebord, waardoor er weer verlengd moest worden. Deze keer liet Limmen het niet op penalty's aankomen, diep in de 2e helft van de verlenging viel de 2-1 voor Limmen. Na het laatste fluitsignaal was de ontlading bij de trainers, spelers en de vele meegereisde supporters enorm en werd de promotie uitbundig gevierd.

Het bijzondere van deze promotie is dat nagenoeg alle spelers eerstejaars JO19-spelers zijn, waarbij ook regelmatig talentvolle JO17-spelers zijn ingezet.