Alain Caron (TV kok) links op bezoek bij de rookmeester van Dilvis, John Scheepmaker (rechts).
Alain Caron (TV kok) links op bezoek bij de rookmeester van Dilvis, John Scheepmaker (rechts).

Demonstratie ambachtelijk roken in Akersloot

Algemeen

AKERSLOOT - Ambachtelijk roken is een eeuwenoud proces om voedsel te conserveren. Naast dat het vis langer houdbaar maakt, is het ook nog eens lekker! Wilt u het ambacht van het vis roken van dichtbij meemaken? Op zaterdag 15 juni zet Dilvis uit Akersloot de deuren van de rokerij open, zodat u kunt zien hoe het proces van het ambacht palingroken eraan toegaat.

Tijdens de demonstratie ambachtelijk roken is er van 9 tot 15 uur te zien hoe de rookmeester van het 135-jaar oude familiebedrijf op ambachtelijke wijze paling en andere vis verwerkt en rookt. Vragen staat vrij. Kom meer te weten over het verwerken, drogen, roken en fileren van paling in Akersloot!

Dilvis, Kerklaan 40, 1921 BL, Akersloot
Zaterdag 15 juni
Van 09.00 tot 15.00 uur. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant