Leerlingen, medewerkers, bestuurder van het PCC, een vertegenwoordiger van Kika en de cheques met een totaalwaarde van ruim €26.000.
Leerlingen, medewerkers, bestuurder van het PCC, een vertegenwoordiger van Kika en de cheques met een totaalwaarde van ruim €26.000. (Foto: Marja de Moel)

PCC-leerlingen zamelen €26.000 in voor goede doelen

HEILOO - Op woensdag 5 juni overhandigden PCC-leerlingen in totaal ruim €26.000 aan vertegenwoordigers van diverse goede doelen. Het geld werd ingezameld tijdens de PCC-Actiedag in april van dit jaar. De overhandiging was een mooie bijeenkomst, waar betrokkenheid bij de goede doelen en trots op de behaalde resultaten de boventoon voerden.

Op vrijdag 19 april jl. vond de jaarlijkse PCC-Actiedag plaats. Tijdens de PCC-Actiedag op 18 april jl. lieten de leerlingen van de vijf vestigingen zich sponsoren voor allerlei – meest sportieve – activiteiten. Er gingen leerling 'poldersporten', deelnemen aan een dancemarathon of obstacle run, sprinten rondom de school en wandelen van Egmond naar Bergen aan zee en terug. Ook was er een markt met lekker eten voor de buurt en er waren leerlingen die meededen aan 'The Ocean Cleanup' of een 'West Coast Challenge'. De actiedag van dit jaar had een ander karakter dan gebruikelijk, vanwege de grote persoonlijke betrokkenheid van de leerlingen bij de gekozen doelen. 

Het grote verschil met andere jaren zat 'm in de gekozen goede doelen. Naast ruim €4.000 voor de Plastic Soup Foundation, zal het grootste deel van het ingezamelde geld worden besteed aan kankeronderzoek. Deze keuze is ingegeven door het plotselinge overlijden van een echtgenote van een docent, tevens moeder van drie leerlingen op het Petrus Canisius College. Deze verdrietige gebeurtenis maakte diepe indruk op leerlingen en collega's van de verschillende vestigingen. Vandaar dat de stichting Stop Hersentumoren namens Team Jacobien kan rekenen op ruim €10.000. Daarnaast gaat nog eens ruim €11.500 naar Kika.

'Team Jacobien' beklom vrijdag 31 mei al de Col du Tourmalet in Frankrijk. Op woensdag 5 juni a.s. overhandigden PCC-leerlingen trots - en toch een beetje feestelijk – in totaal ruim €26.000 aan cheques aan vertegenwoordigers van de verschillende goede doelen.

Meer berichten