Afbeelding

Visserijdag ook bij Postaanzee

Algemeen

EGMOND AAN ZEE - Sinds 1995 wordt in het centrum van Egmond aan Zee jaarlijks de Visserijdag gehouden. Dit jaar op 15 juni.

Belangstellenden kunnen zien hoe de dagelijkse bezigheden van de vissers er rond de eeuwwisseling uit zagen. Evenals de Visserij behoren ook de Derper Lankies tot het culturele erfgoed van Egmond aan zee. Nina Stam heeft in 2018 er een documentaire over gemaakt met als titel "Verhalen van de Derper Lankies" 

Tijdens de Visserijdag is er een doorlopende vertoning van deze film bij Postaanzee. Postaanzee heeft speciaal voor deze dag een extra openstelling. Er is ook een boekenmarkt, en voor deze dag toegespitst op boeken over de visserij en de geschiedenis van Egmond. 

Onze gastheren en dames zijn speciaal voor deze dag gekleed in de Egmondse klederdracht en voorzien de bezoekers op deze dag doorlopend van Koffie/ thee met wat lekkers aan onze gezellige tafel. Een bezoek aan Postaanzee tijdens de Visserijdag hoort er gewoon bij! 

Voor koffie/ thee vraagt Postaanzee een vrijwillige bijdrage.  Postaanzee bevindt zich aan de Voorstraat 82a recht tegenover het busstation.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant