Hetty Pirovano vindt het erg leuk om belangstellenden rond te leiden tussen haar kunstwerken.
Hetty Pirovano vindt het erg leuk om belangstellenden rond te leiden tussen haar kunstwerken. Foto: aangeleverd

Zussen Pirovano eind juni op de Atelierroute

Cultuur

HEILOO - De Kunstparade Heiloo vindt dit jaar plaats op 28, 29 en 30 juni in de Cultuurkoepel, het gemeentehuis, de Bieb, het PCC, en nog een aantal locaties. Vanaf het begin, dat was een jaar of tien geleden, doet Hetty Pirovano al mee met de atelierroute.

Nog steeds vindt ze het enig om eind juni de gele evenementvlag van de Kunstparade te plaatsen en alle geïnteresseerden te ontvangen in haar atelier.

Hetty bewoont aan de Heerenweg een pand waar een fors aantal aantrekkelijke kunstuitingen van eigen hand een plaats hebben verworven. Het gebeurt regelmatig dat passanten gecharmeerd zijn van een beeld dat ze in de tuin zien staan. Ze vindt het dan altijd leuk om belangstellenden rond te leiden tussen haar kunst en het is natuurlijk fantastisch wanneer sommige bezoekers dan ook nog een beeldje of schilderij kopen.

Hetty Pirovano is geboren in Heiloo en groeide hier ook op, samen met drie zusjes. Ze zat als jong meisje vaak en met plezier te tekenen, en het was niet meer dan logisch dat ze besloot te gaan schilderen. Haar leerroute liep via diverse kunstschilders. Haar werk is heel divers; figuratief, impressionistisch, abstract, maar altijd bijzonder kleurrijk. Omdat ze het als een uitdaging ging zien om af en toe rondom te werken is ze later ook gaan beeldhouwen, met veel elan en ook veel succes. Ze heeft inmiddels op heel veel plaatsen geëxposeerd.

Haar zus Ans Pirovano is overgoten met een vergelijkbaar creatief virus, ook zij schildert en beeldhouwt. Met de aanstaande Kunstparade eind juni exposeert ze haar werk in een ruimte naast het atelier van Hetty. Beiden vinden het leuk als velen komen kijken.

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant