Suzanne van Ginkel (links) en Finn Prazsky (rechts) spelen de hoofdrollen in de film 'Noah & Julia'.
Suzanne van Ginkel (links) en Finn Prazsky (rechts) spelen de hoofdrollen in de film 'Noah & Julia'. Foto: aangeleverd

Feestelijke filmpremière 'Noah & Julia'

Cultuur

HEILOO - Op maandag 3 juni gaat de film 'Noah & Julia' van de Heilooër regisseur Torsten Colijn in première bij Vue Alkmaar.

Het verhaal van de film is bedacht door leerlingen van de Heilooër basisscholen Elckerlyc, De Zuidwester en Willibrord. De kinderen spelen ook zelf in de film, die onderdeel is van Workshop De Ontdekkingsreis. We zien een geheime liefde tussen een jongen en een meisje (gespeeld door Finn Prazsky en Suzanne van Ginkel, beiden van Elckerlyc) en hoe een eindeloze vete tussen twee groepen kinderen escaleert, terwijl de twee geliefden proberen om iedereen weer bij elkaar te brengen. Regisseur Torsten Colijn: "Het romantische aspect in deze film hebben de kinderen in de groep samen bedacht. Vrij uniek; in de tien films die ik met basisscholen in Heiloo en omgeving heb opgenomen heb ik dit nog niet eerder meegemaakt.

In diverse groepjes hebben de leerlingen het idee verder uitgewerkt. Ik weet nog goed dat bij het schrijven van het verhaal de meningen in de groep verdeeld waren of er wel of geen zoen in zou voorkomen. Ik vind het heel knap hoe Suzanne, Finn en de andere kinderen hun rollen hebben neergezet." De opnamen voor de korte film vonden plaats op het terrein van openluchtzwembad Het Baafje. Colijn: "Grappig genoeg is het einde van de film een van de eerste dingen die de leerlingen hebben bedacht. Buiten filmopnamen maken is altijd een uitdaging. Als het dan ook nog eens in een openluchtzwembad is, tijdens openingstijden op prachtige zonnige dagen, en dus met heel veel bezoekers, dan begrijp je wel voor welke uitdagingen we stonden. Met hulp van een van de ouders hebben we telkens een bepaald deel van het zwembad vrij kunnen maken voor de opnamen. Ik ben uiteraard heel blij met de medewerking van Het Baafje."

Op 3 juni, tussen 16.30 en 17.00 uur, arriveren de leerlingen als echte filmsterren met een limousine bij de ingang van Vue Alkmaar. Bij de rode loper kunnen familie, vrienden en fans de filmsterren verwelkomen en is er gelegenheid voor het maken van individuele foto's en groepsfoto's. De feestelijke première is een publiek evenement, waarbij iedereen welkom is. Kaarten kunnen vooraf worden gekocht via: www.wdoic.nl/product/663933/ticket-noah-julia. Tijdelijk kan er via dezelfde website ook een dvd van 'Noah & Julia' worden besteld.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant