Afbeelding

HSV 1 eindigt als 5e

Sport

HEILOO - Na 1 minuut stilte in acht genomen te hebben ter nagedachtenis aan de overleden Stersponsor Kees Burger, startte KFC iets beter dan HSV in het 1e kwartier, zonder tot uitgespeelde kansen te komen.

In de 18e minuut kreeg Jelle Stam de bal aangespeeld op de rand van de 16 m. van Roel Bakker. Jelle kapte zijn directe tegenstander uit en schoot hard in: 1 – 0. Dit was het begin van een ongekende stand met de rust, namelijk 4 – 0. Hoe kwam die tot stand? In de 21e minuut werd een vrije trap van rechts door Mats de Zeeuw op het hoofd van Dillan Meijer geplaatst en dat betekende 2 – 0. Een minuut later werd een corner van KFC net naast gekopt. De Kogers bleven er in geloven, maar het onthutsend zwak verdedigen brak ze op. Of was het de aanvalskracht van HSV en de goede wedstrijdbal van sponsor Bert Zonneveld Laswerk? Een dieptepass van Dillan bereikte Rick Houtenbos; die zette goed strak voor waar Mats klaar stond om te scoren: 3 – 0. Een prima aanval van Tom Hafkamp via Lars de Vré kwam bij Rick die de 4 – 0 binnen tikte. Helaas in buitenspelpositie. Toch kwam de 4 – 0 op het scorebord. Een hoge bal werd via Rick en een verdediger van de Kogers doorgekopt, waarbij Jelle in balbezit kwam. Hij omspeelde de keeper en scoorde de 4 – 0 en 2 minuten later kwam Mats vrij voor de keeper na een voorzet van Jelle. De keeper redde in dit geval. In de 40e minuut werd de bal door KFC hoog ingebracht voor het HSV doel, maar Tom redde op de doellijn. In de laatste 5 minuten voor de rust wisselde de trainer van KFC 2 verdedigers.

Na de rust werd een agressiever KFC verwacht, wat ook uitkwam, want in de 49e minuut werd een snelle aanval door Nikos Reklitis hard ingeschoten: 4 – 1. KFC ging achterin 1 : 1 spelen. Dit werd afgestraft door HSV toen een diepe bal op Jelle, die in de 55e minuut twee man uitkapte op de rand van de 16 m. en daarna een strakke voorzet gaf op Rick. Met de binnenkant voet werd de schuiver in het doel geschoten: 5 – 1. In de 75ste minuut gaf de net ingevallen Scott Metselaar de bal breed op Rick, deze speelde op zijn beurt Jelle aan die de keeper omspeelde en scoorde. Helaas weer buitenspel. In de 83e minuut kreeg KFC de mogelijkheid om de score een draaglijker aanzien te geven, omdat een sliding van Roel binnen het strafschopgebied met een penalty werd gehonoreerd, maar met een katachtige reactie voorkwam Indy Klamer de 2e tegentreffer. Echter in de 85e minuut moest Indy toch kapituleren: Een terugspringende bal werd door invaller Kevin Wijndal vanaf 25 meter snoeihard ingeschoten: 5 – 2. De laatste kans voor HSV kwam in de 87e minuut na een mooie combinatie door de ingevallen Ruben Bugter die via Rick Jelle bereikte, maar via de keeper werd de bal door Jelle naast gekaatst.

Scheidsrechter Wesley Thomas had geen moeilijke middag en hij verliet met 22 spelers het veld.

HSV 2
Na een 3 – 0 overwinning op Sc.Spirit heeft HSV 2 een periodetitel gepakt.

Op de HSV-site kunt U zien waar het 2e  team van HSV a.s. zondag heen gaat voor een plaats in de res. 1ste klasse.

Tekst: Hans Ursem