Afbeelding

Tips om succesvol af te vallen

Zakelijk

Tips voor snel afvallen waarmee je wel succes behaalt!

Overgewicht is een globaal probleem, veelal in Westerse landen. De winkels liggen vol met allerlei producten die vol met geur-, kleur en smaakstoffen zitten om voor een waanzinnige smaakexplosie te zorgen. In veel gevallen gaat het om grote hoeveelheden toegevoegde suikers, samen met ongezonde vetten. Terwijl gezonde voeding juist veel lekkerder is, maar de smaakpapillen van veel mensen worden voor een groot deel verpest door deze voedingsmiddelen. Ze kunnen daarbij snel dikker maken en zelfs de oorzaak zijn van ernstig overgewicht en obesitas. Natuurlijk zijn hier ook oplossingen voor, vaak in de vorm van diëten. Maar is dit wel de oplossing, of ligt er meer ten grondslag aan een gezondere leefstijl en een mooi figuurtje? We gaan er dieper op in en geven je hieronder de antwoorden.

Waarom zoeken we in diëten de oplossing?
Een dieet wordt vaak gebruikt om in tijdelijke periode overgewicht te elimineren, terwijl het probleem vaak groter is. Want wat gebeurt er wanneer je stopt met het dieet? Veel mensen neigen weer te gaan eten en drinken wat ze willen. Ze zijn nu immers veel afgevallen en dat mag gevierd worden. Het sluipt er weer langzaam in en de ongezonde gewoontes krijgen weer de overhand. Je zal hierdoor weer snel dikker worden en misschien nog wel veel meer. Het vertrouwen in diëten zal ook afnemen, wanneer ze steeds niet blijken te "werken". Het heeft alleen meer te maken met het feit dat mensen zullen moeten snappen hoe afvallen werkt, ze op gewicht blijven en gezonder gaan leven. Meestal leer je dit niet met een dieet. Sommige diëten doen dat wel, maar het is meer uitzondering dan regel.

Je gaat niet afvallen met een dieet maar heel wat anders
Een goed besef van hoe afvallen echt werkt, vind je 9 van de 10 keer niet in een dieet terug. Maar dit is wel de basis van het succes dat je gaat behalen met je transformatie. Het is namelijk alles wat je doet, eet en drinkt die bepalen of je op een gezond gewicht terecht zal komen of niet. Diëten zijn vaak meer een doekje voor het bloeden, maar helen niet de wond. Welke stappen zijn hier dan wel voor nodig? We gaan je hieronder een paar simpele regels laten zien die je een heel eind op weg helpen.

Welke 3 tips heb je nodig voor afvallen en gezonder leven?
We geven je 3 tips om de basis te snappen waar afvallen nu precies mee te maken heeft. Meer informatie en details over afvallen kun je hier vinden, daar vind je alles om op je streefgewicht te komen. Lees hieronder meer over de basisregels om te snappen wat wel werkt, voordat je weer aan een nieuw dieet begint.
1.Voeding 
Het is natuurlijk heel logisch maar voor veel mensen nog zo lastig om het goed te krijgen …eten en drinken, oftewel je voedingspatroon. Voeding speelt de hoofdrol bij het bereiken van je streefgewicht. Maar waar moet je dan op letten? Op de eerste plaatst zijn dat de aantallen calorieën die er zich in jouw eten en drinken bevinden, die een totaal aantal per dag vertegenwoordigen. Je moet vervolgens gaan kijken of je ze ook echt nodig hebt (en verbrand) of dat je teveel binnenkrijgt (waardoor ze worden opgeslagen). Het is slim om hier een 400 tot 500 calorieën per dag onder te gaan zitten. Volgens berekeningen zou je dan na 2 weken alleen al op basis hiervan een kilo moeten kunnen afvallen. Bij een iets hogere calorieënrestrictie, de juiste voeding en een actievere leefstijl kan dit zelfs oplopen tot wel 2 kilo per week. Om dit te bereiken zijn er enkele krachtige gratis stappenplannen te vinden zoals dit schema waarmee al veel mensen succes hebben behaald. Maar let ook op wat je eet en drinkt, het is namelijk heel belangrijk dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt en met wat je neemt jouw vetverbranding verhoogt.
2. Sport en activiteiten 
Door te gaan sporten en heel actief te zijn ga je ook meer calorieën verbranden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je dit dan weer met een overdosis calorieën uit je voedingspatroon compenseert, maar juist nog meer gaat afvallen. Heb je een goed voedingspatroon waarmee je al aan het afvallen bent, dan kan je het met bv. bodybuilding, fitness, bootcamps of hardlopen versterken.
3. Mentaliteit
En een andere heel belangrijk aspect (waarmee het allemaal begint) is de juiste mentaliteit. De echt wil om te veranderen, maar ook stappen ondernemen die daar voor gaan zorgen. Woorden en daden om het maar even extra duidelijk te maken. Wanneer de wil voor afvallen er is en je weet wat jij moet doen, dan lukt het ook en zal je snel op je streefgewicht zijn. Volhouden is ook belangrijk en daarom is een verandering van je leefstijl juist zo belangrijk. Wanneer je een tijdelijk dieet neemt, dan weet je al dat na een paar maanden deze tijdelijke oplossing klaar is. En dat kan ertoe leiden dat je na het diëten met lege handen staan, maar wel weer een dikke buik krijgt. Door slim met je eten en drinken om te gaan en gezonder te leven zal je veel gelukkiger worden, ook voor de lange termijn.

Pak het probleem bij de wortel aan
Zo hoef je nooit meer aan diëten te slaan en heb je weer controle over je gewicht en ga je gezonder leven!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant