Op zoek naar een rugzak waar jouw laptop in kan?

HEILOO - Tegenwoordig heeft iedereen een tas nodig, maar ook een laptop. We gebruiken de schootcomputer voor bijvoorbeeld school en werk, waardoor de laptop vaak meegebracht moet worden op reis naar het kantoor of het schoolgebouw. Een rugzak waar de laptop in kan is dus uiterst handig, het is zelfs twee vliegen in een klap. Je hebt bescherming voor jouw laptop, maar ook direct een tas bij je waar je al jouw spullen in kan meenemen. 

De checklist voor laptoptassen
Bij het aanschaffen van een tas waarin jouw laptop kan gehouden worden moet je rekening houden met verscheidene factoren. Hierbij moet je met name letten op hoe groot de laptop en de tas is. Je moet namelijk weten hoeveel inch de laptop is, zodat de gekochte tas een vak met het juiste formaat heeft. Als jouw laptop 15 inch is, dan moet jouw tas dus een laptopvak hebben van 15 inch. Bovendien moet je kijken naar de inhoud van de tas. Waarschijnlijk zul je meer meenemen dan alleen de laptop, dus de tas moet voldoende ruimte hebben voor alle benodigdheden. Vaak is een tas met 10 tot 20 liter genoeg, al is dit niet altijd het geval. Natuurlijk moet de tas ook comfortabel zijn om te dragen. Je wilt logischerwijs geen pijn aan jouw rug of schouders krijgen.

Schoudertassen en sleeves
Naast een rugzak met een speciale vak voor een laptop zijn er tevens schoudertassen met zo een vak. Ook zulke tassen zorgen ervoor dat jouw tassen veilig vervoerd worden, zodat ze niet beschadigd worden onderweg. Deze schoudertassen worden vaak van leer geproduceerd, waarbij sommige merken gebruik maken van zogenoemde eco-leer. Dit is duurzaam materiaal en dus beter voor de wereld en het milieu. Vaak bestaat gerecycled leer uit 70 procent leer en 30 procent polyester. Naast een rugzak en een schoudertas kun je ook een sleeve gebruiken om een laptop veilig mee te nemen. In een sleeve kun je een laptop stoppen, waardoor je het eenvoudig in de hand kunt meenemen. Tevens kun je ervoor kiezen om de laptop inclusief sleeve in een andere tas te stoppen. Al deze opties zorgen ervoor dat de laptop beschermd wordt tegen krassen, vuil en regen. Je kunt hierbij kiezen uit verscheidene formaten, kleuren en stijlen. Je moet hierbij altijd rekening houden met de grootte van jouw laptop, want het moet perfect passen in de tas. Anders is er een mogelijkheid dat de laptop gaat schuiven, waardoor het beschadigd kan raken. 

Meer berichten