De kastanjebloesem is prachtig op het moment.
De kastanjebloesem is prachtig op het moment. (Foto: Paul ten Have)

Meiwandeling in het Heilooërbos

HEILOO - De wat kil begonnen lente is toch goed op gang gekomen: wat een groen overal! Ook de vogels doen hun best en vertellen luidkeels dat ze er (weer) zijn: fitissen, tjiftjafs, zwartkoppen, nachtegalen; het is mei!

Zoals elke derde zondag van de maand organiseert het IVN, Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie, ook op 19 mei een natuurwandeling in het Heilooërbos. De bomen staan in blad en waar het zonlicht tot de bodem doordringt en langs de bermen is er een weelderige ondergroei van struiken en kruiden. Meidoorn, dagkoekoeksbloem, fluitenkruid, daslook en lelietjes-van-dalen staan al in bloei. Al dat jonge groen is voedsel voor insecten, en die vormen op hun beurt het ideale babyvoer voor jonge vogeltjes als die uit het ei kruipen. Hun (aanstaande) vaders zingen alvast uitbundig in het bos. Kom genieten van al dat moois!

We verzamelen om 10.00 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Altijd goed om een kijker mee te nemen als u die heeft. Een donatie (richtlijn € 2,50) wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is niet nodig. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072-532 5110. Kijk ook op: http://www.ivn.nl/nkl voor meer activiteiten.

Meer berichten