Foto: aangeleverde foto.

Vraag op tijd een visum voor India aan

Wie op vakantie gaat naar India heeft een visum nodig. Denk daar op tijd aan, want zo voorkomt u een hoop ellende. 

Het is de laatste jaren erg eenvoudig geworden om een reis te boeken. Online gaat het erg snel, en ook een lastminutevakantie is zo geregeld. Dat geldt echter niet voor het aanvragen van een visum. Het is natuurlijk erg vervelend als u bij het inchecken op de luchthaven pas ontdekt dat u voor uw reis naar India een visum moet hebben. 

Een visum voor India 
Heeft u geen visum voor India? Dan is inchecken niet mogelijk en moet u alsnog uw visum regelen. Dat duurt minimaal een volledige dag, waardoor u zeker uw geplande vlucht mist. Denk er daarom op tijd aan, zodat u niet voor een onaangename verrassing komt te staan. 

Visum India verplicht 
Waar vroeger nog wel eens makkelijk werd gedaan over het toekennen van een visum, is de procedure nu flink aangescherpt, vooral als gevolg van de toename van terrorisme. Iedere reiziger dient voorafgaand aan de vlucht naar India een visum te bezitten. Uitzonderingen zijn niet mogelijk, ook niet als u voor bijvoorbeeld familieomstandigheden snel in het land moet zijn. 

Zowel toeristen als zakenreizigers dienen een visum aan te vragen voordat ze naar India mogen reizen. Dit geldt ook voor kinderen en baby's, óók als zij in het paspoort van hun ouders zijn bijgeschreven. Sinds 2015 is het mogelijk aanvragen voor visa India geheel online te regelen. Het visum dat India hiervoor gebruikt is een zogenaamd e-visum. 

E-visum India 
Als u korter dan 60 dagen in India wenst te verblijven, kunt u gebruikmaken van de elektronische visa India, ofwel "e-visa India". Hierin zijn sinds 2017 drie varianten te onderscheiden: 'eTourist visa India', 'eMedical visa India' en 'eBusiness visa India'. 

U mag bij alle drie de visums 60 dagen in het land blijven voor respectievelijk toeristische, medische en zakelijke doeleinden. De 60 dagen gaan in op het moment van de eerste aankomst en tellen ook door wanneer het land tussentijds verlaten wordt 

Een visum voor India aanvragen 
Een visum voor India aanvragen is niet moeilijk. Klik op de link en het is binnen een paar minuten geregeld. Daarmee heeft u nog niet uw visum! Voor India bent u minimaal 24 uur kwijt voor de aanvraag al dan niet wordt toegekend. Bekijk ook het filmpje op YouTube. 

Meer berichten