Afbeelding

HSV Heiloo verstoort kampioensfeestje Zouaven

Sport

HEILOO - In de kamer van HSV toonden de bestuursleden van de Zouaven zich verwonderd en blij na afloop van de door Vishandel Volendam in 't Loo gesponsorde wedstrijd. Verwonderd omdat zij vonden dat HSV de winst verdiend had en blij omdat zij toch nog een puntje 'gestolen' hadden.

Op het veld was niet te zien dat de Groote- en Lutjebroekers kampioenskandidaat nr. 1 zijn. De tactische zetten die trainer Edwin Veenstra uit de hoed had getoverd konden niet goed worden beantwoord. Hierdoor kregen diverse HSV-spelers kansen om te scoren. Schoten van Mats de Zeeuw (4e min.), Dennis Houtenbos (8ste min.) en een verkeerde terugspeelbal van een in het nauw gedreven Zouaven-verdediger konden ternauwernood door de keeper tot corner worden omgebogen. In de 23ste minuut kwam een goede voorzet van Tom Hafkamp bij Jelle Stam terecht, die een verdediger probeerde uit te kappen, maar toen stond de tweede verdediger paraat om in te grijpen. Drie minuten later gaf Tom de bal goed mee aan Lars de Vré, wiens voorzet bij Roel Bakker terechtkwam. Vervolgens moest Tim van Hekken alles uit de kast halen om de bal op doel te schieten. Helaas tevergeefs. Het kon niet uitblijven dat HSV ging scoren. De Zouaven probeerden wel, maar ze konden de rood-gele verdediging met Steef Kaandorp aan het hoofd niet verontrusten en anders stond daar nog Indy Klamer om de bal klemvast te pakken.

In de 39ste minuut speelde Rick Houtenbos de bal op Roel die een prima voorzet gaf waar Tim overheen stapte en daarmee Jelle in staat stelde om de 1– 0 op het scorebord te zetten. Twee minuten later liep Roy Janssens van de Zouaven achter zijn spits langs, kreeg de bal mee en kon uit een moeilijke hoek de gelijkmaker produceren: 1–1.

In de tweede helft ging HSV door met aanvallen: een schot van Mats was te zacht en een kans voor Rick eindigde in de handen van de Zouaven-keeper. Uiteindelijk kregen de Zouaven in de 58ste minuut een corner waaruit de 1–2 werd ingekopt. Dat was even schrikken. Ondanks de hitte bleef HSV toch strijden voor de gelijkmaker en in de 65ste minuut lukte dat. Dennis gaf een diepe pass op Tim, en via een voorzet kwam de bal bij Rick, die de 2–2 in het net joeg. In de laatste 25 minuten kwamen Arend Swart, Siem Karels en de eerstejaars A-junior Patrick Boon in de ploeg. Hierbij viel op dat Patrick heel wat in zijn mars heeft en op goede en brutale wijze de achterhoede van de Zouaven in het nauw kon brengen.

De bloemen voor een eventueel kampioenschap werden nu aan scheidsrechter Michel de Waal gegeven. Hij floot een prima wedstrijd en liet veel duels doorgaan, waardoor het spel aantrekkelijk bleef.