Afbeelding

HSV 1 wint gedecideerd van voorspellend spelend ZAP

Sport

HEILOO - Zondag 24 maart moest HSV 1 op bezoek bij de nummer twee in de 2e klasse: ZAP. In de 1e minuut kregen de Heilooërs al twee mogelijkheden om te scoren.

Eerst kwam Jelle Stam oog in oog met de keeper van ZAP na een mooie stiftbal van Arend Swart, maar de keeper was iets eerder bij de bal. Vlak daarna kwam Mats de Zeeuw vrij aan de buitenkant van de goal, maar hij schoot naast. De Breezanders namen iets meer initiatief, maar de aanvallen liepen in het centrum vast door heel degelijk spel van Steef Kaandorp en Stefan Vogel. Ook over de vleugels konden zij geen potten breken door de prima verdedigende Lars de Vré en Tobias Apeldoorn en de goed keepende Indy Klamer. Ook op het middenveld van de rood-gelen waren de HSV'ers de baas over hun opponenten. Roel Bakker, Arend Swart en Mats de Zeeuw stonden hun mannetje en gingen waar nodig en wanneer het kon met de aanval mee naar het vijandige gebied. De spitsen Rick Houtenbos en Tim van Hekken waren een plaag voor de verdediging van de tegenpartij. Zij kwamen regelmatig goed door en stoorden de opbouw van de Breezanders zonder oponthoud. In de 25e minuut belandde een voorzet van Tobias in de 16, deze werd teruggelegd op Roel waarna een corner ontstond. Hieruit kwam de bal hoog voor de goal waar de bal via de schouder van een ZAP-er de 0–1 aangaf.

Direct na de hervatting, waarbij Dillan Meijer in de ploeg was gekomen voor Tim van Hekken, gaf HSV weer volop gas, maar de mogelijkheden voor o.a. Mats leverden niets op. In de 51e minuut werd een dieptebal van HSV afgevlagd door de assistent-scheidsrechter van ZAP; hierop weifelde de achterhoede van ZAP maar profiteerde Rick, die geen buitenspel stond, door slim de bal over de keeper te lobben: 0–2. In de 56e minuut kreeg Roel een rode kaart voorgeschoteld; de overige 10 streden daarna verder voor elke meter. In de 93ste minuut, in blessuretijd, nam Rick een corner van Mats hoog opspringend op zijn hoofd en knikte hiermee de 0–3 in de touwen.

Zondag a.s. is er geen programma voor HSV; daarna komt op 7 april Kolping Boys op bezoek.